Un purtator de cuvant al actorului Patrick Swayze a condamnat "informatiile necugetate" aparute marti potrivit carora artistul ar fi murit, transmite AFP. Annett Wolf a declarat ca actorul, care sufera de cancer, este in viata si ca "raspunde bine tratamentului".

"Vreau sa confirm ca Patrick Swayze nu a murit in aceasta dimineata asa cum a aparut informatia complet necugetata difuzata de un post de radio din Jacksonville, Florida", a precizat Wolf intr-un comunicat. "Actorul este in viata, in stare buna si se bucura in continuare de viata in timp ce raspunde tratamentului", a adaugat purtatoarea sa de cuvant.

Mai multe site-uri de Internet au anuntat, marti, ca Swayze, care a fost diagnosticat cu cancer pancreatic anul trecut, ar fi murit. Pagina dedicata actorului de pe Wikipedia a fost actualizata cu anuntul privind moartea actorului, pentru ca ulterior sa fie modificata, dupa ce informatiile privind decesul sau nu s-au confirmat.

AFP noteaza ca starea de sanatate a lui Swayze, cunoscut printre altele pentru rolurile din "Dirty Dancing" si "Ghost", a fost subiect de speculatii intense pentru presa. Actorul a declarat intr-un interviu realizat la inceputul acestui an ca a incercat sa-si tina ascuna suferinta insa a facut-o publica pentru a-si proteja familia si prietenii.

Swayze a fost diagnosticat cu cancer pancreatic in ianuarie 2008, iar doctorii i-au prezis ca are sanse minime sa traiasca mai mult de cinci ani.