Trupa Depeche Mode a anuntat oficial reluarea turneului Tour of the Universe, informeaza Emagic. Dupa atacul de gastroenterita suferit pe 12 mai de solistul Dave Gahan si amanarea a nu mai putin de noua spectacole, Depeche Mode va avea urmatorul show abia pe 8 iunie, la Leipzig.

Pe 12 mai, frontman-ul trupei Depeche Mode a suferit un atac sever de gastroenterita, care a condus la spitalizarea sa si la amanarea concertului din Atena, urmata de alte opt spectacole, printre care si cel din Bucuresti. In urma analizelor medicale, solistului Dave Gahan i s-a descoperit o tumoare de malignitate redusa la nivelul vezicii urinare, care intre timp a fost extirpata chirurgical. La indicatiile medicului, Dave va lua o pauza pana pe 8 iunie, pentru a se recupera complet dupa interventie.

"Ne bucuram ca Dave este in afara oricarui pericol si ca trupa va relua turneul, sunt vesti bune pentru toti fanii Depeche Mode. Era de asteptat ca noi concerte sa se contramandeze, starea de sanatate a lui Dave este prioritatea numarul unu a trupei in acest moment. Oricum, acest lucru nu influenteaza reprogramarea showului de la Bucuresti, ne aflam in continuare in discutii cu managementul Depeche Mode pentru noua data. Decizia finala depinde de mai multe variabile, cel mai probabil vom avea un raspuns oficial privind data exacta in perioada imediat urmatoare", a declarat Laura Coroianu, Director Executiv Emagic, organizator al concertului Depeche Mode la Bucuresti.

Pe site-ul oficial al trupei, Dave Gahan le-a multumit fanilor pentru sprijinul, intelegerea si rabdarea de care au dat dovada, iar membrii trupei au anuntat ca regreta orice inconvenient cauzat de amanarea concertelor pe care Depeche Mode ar fi trebuit sa le sustina in aceasta parte a turneului.

Emagic le recomanda celor care si-au cumparat bilete pentru show-ul din 16 mai sa le pastreze, acestea pastrandu-si valabilitatea si pentru noua data a concertului, odata ce aceasta va fi confirmata oficial. In cazul in care exista persoane care si-au cumparat bilet, dar din diferite motive nu pot sau nu doresc sa participe la eveniment la noua data, acestea isi pot recupera banii de la punctul de vanzare de la care s-a achizitionat biletul. Va fi rambursata doar suma reprezentand pretul biletului pe care cumparatorul il poate prezenta ca fiind intact si valid, intr-un interval de 12 saptamani de la aceasta data. De asemenea, cei care doresc au posibilitatea de a preschimba biletele Depeche Mode cu bilete la B'ESTFEST, mai multe detalii privind aceasta optiune fiind disponibile pe site-urile www.emagic.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro.

Spectacolele din perioada 30 mai - 7 iunie nu vor mai avea loc la datele la care au fost programate. O decizie finala din partea managementului trupei privind reprogramarea acestor show-uri este asteptata la inceputul saptamanii viitoare.

Concertele amanate in aceasta perioada sunt:

  • Atena - 12 mai - Terra Vibe
  • Istanbul - 14 mai - Santral Istanbul
  • Bucuresti - 16 mai - Parc Izvor
  • Sofia - 18 mai - Vasil Levski
  • Belgrad - 20 mai - Usce Park
  • Zagreb - 21 mai - Zagreb Arena
  • Varsovia - 23 mai - Gwardia Stadium
  • Riga - 25 mai - Skonto Stadium
  • Vilnius - 27 mai - Zalgirio Stadionas