Dupa ce au participat, pe 6 iunie, la seria de concerte Meeting Point din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca, membrii trupei AB4 vor pleca saptamana aceasta in Italia, la Roma, pentru inregistrarea unui nou album. Pentru acest material, AB4 va colabora cu un celebru sunetist din Londra, care a mai lucrat cu nume precum Placebo, Suede, Robert Plant sau PJ Harvey, informeaza Emagic.

Trupa AB4 a debutat pe scena muzicala din Romania cu un sound inspirat din grunge, cross-over si rock alternativ. Membrii AB4 s-au reunit prima oara sub acest nume in primavara anului 2000, cand au inceput sa lucreze la cele 10 piese prezente pe albumul de debut, intitulat Toxic. In 2003 trupa a lansat cel de-al doilea album de studio, Broken Trust.

De-a lungul timpului, au avut loc schimbari in componenta trupei, astfel ca AB4 este formata in prezent din Doru Trascau (voce, chitara), Enrico D'Angelosante (chitara), Antonio Bonansingo (bas) si Dorian Cazacu (tobe).

Trupa a fost declarata "Best Romanian Act" la gala MTV Romanian Music Awards in 2003, fapt care le-a adus celor de la AB4 numeroase concerte in Italia, inclusiv un show pe scena "Wan2Stage" la Sziget, in 2004. AB4 a mai cantat in deschiderea concertului Placebo din Bucuresti, in 2006, precum si in cadrul festivalului Coke Live.

Pe 3 iulie, formatia AB4 va canta in cadrul festivalului B'ESTFEST 2009, de la ora 17:00. In aceeasi zi, vor mai urca pe scena festivalului Oceana, Alternosfera, Gabriella Cilmi, Klaxons, Franz Ferdinand, Orbital.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.