Thailandezul Jack Thammarat a devenit castigatorul concursului Guitar Idol 2009. Finala a avut loc sambata, la Londra, si a reunit 12 finalisti. Printre cei peste 1500 de chitaristi inscrisi initial in competitie s-a aflat si fiul lui Calin Pop, frontman-ul trupei Celelalte Cuvinte.

Jack - Thammarat Duangsiri s-a nascut in 1979 si traieste in Bangkok, Thailanda. A inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. In prezent, lucreaza in calitate de chitarist, compozitor si profesor de chitara. Stilul lui este o combinatie de rock, blues, jazz si progressive. Jack a castigat Guitar Idol 2009 dupa ce a participa cu On The Way, piesa "inspirata de bucuria de a canta la chitara".

Vezi aici pagina de youtube si de myspace a artistului.

Guitar Idoleste cel mai important concurs de chitara al momentului. La aceasta competitie internationala s-au inscris peste 1500 de chitaristi din toata lumea. Printre ei s-a numarat si oradeanul Marius Pop, chitarist al vedetei pop Smiley si fiu al lui Calin Pop (Celelalte Cuvinte). Din pacate, Marius nu a reusit sa ajunga printre cei 12 care au participat in finala live a concursului. Romanul a adunat, totusi, 808 voturi cu o versiune "on steroids" a piesei First Step.

Vezi in continuare piesa lui Marius Pop, dar mai ales cantecele celor 12 finalisti, in frunte cu Jack Thammarat, castigatorul din acest an.