Ian Halperin, autorul biografiei "The Final Years Of Michael Jackson", care urmeaza sa apara saptamana viitoare sustinea in decembrie 2008 ca Jackson sufera de o boala pulmonara cronica si ca mai are sase luni de trait, relateaza dailymail.co.uk.

Din acest motiv, fosta sotie a cantaretului, Debbie Rowe, a inceput inca de anul trecut negocierile cu Jackson in privinta obtinerii custodiei celor doi copii pe care ii are cu artistul.

Debbie le-a spus prietenilor chiar de vineri seara ca va cere custodia copiilor si ca se va lupta "pana in panzele albe" pentru acest lucru.

Fosta sotie a lui Michael a renuntat in 2001 la drepturile sale parentale contra sumei de circa 5 milioane de euro.

De cand a renuntat la drepturile sale, Rowe si-a vazut copiii - Prince, in varsta de 12 ani, si Paris, in varsta de 11 ani, conceputi prin inseminare artificiala - destul de rar, totusi considera ca este mai pregatita sa aiba grija de ei decat Katherine, mama lui Michael Jackson, in varsta de 79 de ani.

"Intelege ca va fi o lupta apriga si stie ca nici Katherine nu-i va da copiii de buna voie. Insa ea este mama lor naturala si va face orice sa ii ia inapoi", a mai spus o sursa.

Fox News relata in decembrie ca regele muzicii pop sufera de emfizem-pulmonar din cauza caruia respira foarte greu, iar de cativa ani sufera si de hemoragii intestinale. Avea de asemenea probleme in a vorbi si inflamatii ale ochiului stang, care i-au afectat grav vederea.

Michael Jackson urma un tratament medical, in incercarea de a ajunge la o forma fizica suficient de buna pentru a-i permite sa sustina seria de cincizeci de concerte programate in aceasta vara, a declarat un avocat al familiei, Brian Oxman, care a afirmat, pentru CNN, ca decesul sau nu era neasteptat, "avand in vedere cate medicamente lua".

Decesul superstarului american, in varsta de 50 de ani, a fost pronuntat joi seara, dupa ce si-a pierdut cunostinta si a intrat in coma profunda, in resedinta sa din California.