Miss Italia nel Mondo 2009, moldoveanca Diana Curmei, a declarat, dupa castigarea concursului, ca moldovenii sunt, de fapt, romani, si nimeni nu ar trebui sa polemizeze pe aceasta tema. De altfel, Diana intentioneaza, dupa ce va sustine bacalaureatul la Chisinau, sa se inscrie, la toamna, la o facultate din Romania.

Dupa o noapte nedormita din cauza emotiei adunate in timpul finalei de aseara, noua Miss Italia nel Mondo 2009, Diana Curmei, a acordat un scurt interviu pentru Hotnews.ro.

"Cand mi-am auzit numele si am primit coroana din mainile principelui Emanuele Filiberto de Savoia, presedintele juriului, primul meu sentiment a fost de uimire. Nu-mi venea sa cred, desi noi, toate cele trei fete care am fost selectionate in Romania, am fost foarte bine cotate. Am simtit o mare mandrie pentru poporul meu: eu am reprezentat Republica Moldova, dar consider ca moldovenii sunt si romani, suntem practic frati. Nu ar trebui sa existe polemici pe aceasta tema", a declarat ea.

Diana ne-a marturisit ca primul telefon l-a dat parintilor ei, care i-au urmarit performanta cu sufletul la gura: "Sunt ambii foarte mandri de mine!"

Principele de Savoia a tinut cu ea de la inceput

In timpul concursului, alaturi de Diana au fost zeci de mii de romani si basarabeni care au privit finala pe Rai Uno, la care televotul a fost unul dintre instrumentele de selectie ale concursului.

"Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au votat si m-au sustinut. Stiu ca in Italia exista prejudecati impotriva romanilor, dar eu cred ca am reusit, impreuna cu Simona Lungu, care a luat premiul II, sa stergem macar cateva din stereotipurile negative legate de comunitatea noastra", a afirmat Diana Curmei.

Ce i-a soptit la ureche principele de Savoia, in timp ce o incorona in direct? "Mi-a spus ca, de la inceputul concursului, el a tinut cu mine!"

Corpul Dianei - asigurat pentru un milion de euro

Tanara a explicat ca a avut probleme in aprilie, la granita cu Romania, cand autoritatile basarabene au oprit-o la granita, acuzand-o de colaborare cu o organizatie anticomunista. Acum, ea este decisa in privinta viitorului sau: "Dupa bacalaureatul de la Chisinau ma voi inscrie, la toamna, intr-o facultate din Romania".

Diana Curmei a castigat un contract anual cu o casa de moda si altul cu o firma de automobile, precum si un minicontract cu televiziunea RAI. Corpul i-a fost asigurat de o societate italiana specializata contra sumei de un milion de euro.