Un judecator al Curtii Superioare din Los Angeles a emis luni o sentinta privind incredintarea custodiei temporare a celor trei copii ai cantaretului american Michael Jackson, decedat joi, catre mama megastarului, Katherine Jackson, a anuntat un purtator de cuvant al instantei, potrivit Los Angeles Times.

Katherine Jackson a depus luni dimineata, la Curtea Superioara din Los Angeles, o cerere oficiala pentru a obtine custodia definitiva a celor trei copii ai starului: Prince Michael, in varsta de 12 ani, Paris, de 11 ani, si Prince Michael al II-lea, de 7 ani.

Avocatul doamnei Jackson a sustinut in declaratiile depuse in instanta ca mama naturala a copiilor, Debbie Rowe, nu are niciun fel de relatie cu acestia si, daca ar obtine custodia, acest lucru ar fi "in detrimentul minorilor".

De la moartea megastarului, cei trei copii locuiesc impreuna cu bunicii lor, in Encino.

Judecatorul Mitchell Beckloff a programat o audiere in acest caz pentru data de 6 iulie, la care nu va fi necesara si prezenta copiilor.

Debbie Rowe sustine ca nu va lupta pentru custodie

Michael Jackson a avut trei copii: primii doi s-au nascut dupa ce mama lor, infirmiera Deborah Rowe, cea de-a doua sotie a lui Michael Jackson, a fost inseminata artificial, iar cel de-al treilea este al unei mame-surogat a carei identitate nu a fost niciodata dezvaluita.

Debbie Rowe sustine, acum, ca tatal biologic al lui Prince Michael si al lui Paris nu ar fi Michael Jackson, ci un donator anonim.

Imediat dupa decesul lui Michael Jackson, presa a scris ca Debbie Rowe va lupta pentru custodia celor doi copii cot la cot cu mama Regelui muzicii pop, Katherine Jackson, in varsta de 79 de ani.

Fosta sotie a lui Michael Jackson a tinut, insa, sa contrazica aceste zvonuri, in primul interviu acordat de ea dupa moartea starului. Ea anunta ca nu va lupta pentru custodia celor doi copii si ca "nu se asteapta sa ii mai vada vreodata".

Michael nu va fi ingropat in Neverland - Conferinta de presa la resedinta familiei Jakson, California.

Intr-o conferinta de presa tinuta la resedinta familiei Jakson, din California, Joe Jackson, tatal lui Michael a declarat ca Michael nu va fi ingropat in Neverland urmand ca data si planul desfasurarii ijmormantarii sa fie anuntate abia dupa a doua autopsie.

Joe Jackson a mai spus emotionat ca s-ar fi bucurat "ca Michael sa fie aici si sa vada si sa se bucure de pretuirea pe care i-o arata o lume intreaga. El a ajutat atata lume. Sunt foarte mandru de fiul meu si de mostenirea pe care a lasat-o in lume."

Referinduse la cei trei copii ai megastarului, tatal acestuia a spus ca vor fi crescuti de familie si ca ei vor fi cei care le vor acorda toata educatia de care au nevoie. Joe a mai precizat ca nu a vorbit inca cu medicul lui Michael pentru a elucida sfarsitul acestuia.