O televiziune din Turcia provoaca ateii sa isi reanalizeze optiunile spirituale intr-un reality show, pentru a obtine "cel mai mare premiu care a existat vreodata", informeaza bbc.co.uk. Competitia Pocaitilor aduce pe micile ecrane un imam, un rabin, un calugar budist si un preot ortodox grec care se vor intrece in a convinge necredinciosii de beneficiile convertirii.

Fiecare episod al emisiunii Competitia Pocaitilor (Tövbekarlar Yarışıyor) va prezenta zece atei selectionati cu grija. In cazul in care oricare dintre acestia se va converti, castiga un pelerinaj in locurile sfinte ale credintei alese: Mecca (pentru musulmani), Tibet (pentru budisti) sau Ierusalim (pentru evrei si ortodocsi). Camerele TV ii vor insoti pe castigatori in calatorie.

Dupa producatorii emisiunii difuzate pe Kanal T, "cel mai mare premiu care a existat vreodata" pentru cei convertiti nu este insa pelerinajul in sine, ci "serenitatea" pe care o obtin impreuna cu credinta.

Competitia credintelor la televizor

De altfel, promovarea emisiunii se face pe un ton foarte serios, dupa sloganul Va oferim cel mai mare premiu al tuturor timpurilor: reprezentam credinta in Dumnezeu. Crede, iar Dumnezeu te va ierta.

Directorul postului Kanal T, Ahmet Ozdemir, a intarit ca "Proiectul doreste sa ii intoarca pe necredinciosi catre Dumnezeu". "Cand s-a aflat despre emisiune, oamenii nu au inteles foarte bine despre ce este vorba", insa acum, multi "asteapta cu nerabdare" lansarea primului episod, a declarat Ozdemir pentru cotidianul turc Hurriyet.

Totodata, producatorii emisiunii sunt constienti ca sunt sanse mari ca ateii inscrisi in competitie sa isi pastreze convingerile spirituale.