James Hetfield si colegii sai de la Metallica au cantat in premiera mondiala varianta live a piesei Ecstasy Of Gold, intr-un concert sustinut in Danemarca, pe 28 iulie, informeaza blabbermouth.net. Tot in Danemarca, pe 27 iulie, trupa a cantat in premiera Suicide & Redemption, piesa inclusa pe cel mai nou album, intitulat Death Magnetic.

Creata de Ennio Morricone, piesa The Ecstasy Of Gold a fost inclusa pe coloana sonora a celebrului film The Good, The Bad And The Ugly si a fost folosita ca intro pentru toate concertele sustinute de Metallica incepand cu 1983.

In 2007, trupa americana a lansat un cover al acestui cantec, in cadrul albumului-tribut We All Love Ennio Morricone. Cantecul a fost nominalizat la premiile Grammy, la categoria Cea mai buna interpretare rock instrumentala. In varianta originala, compusa de Morricone, The Ecstacy Of Gold apare pe Guitar Hero: Metallica. Piesa a mai fost inclusa si pe albumul live S&M (1999).

Pe 23 iulie s-a implinit un an de la a doua vizita Metallica in Romania. Concertul a avut loc pe Stadionul Cotroceni, in deschidere cantand formatia Sword. Prima aparitie Metallica la noi in tara s-a consemnat pe data de 9 iunie 1999, pe stadionul Lia Manoliu.