HotNews.ro va prezinta cel mai nou single lansat de formatia Kumm. Piesa Morsa va fi inclusa pe al cincilea album al trupei, care va fi lansat in aceasta toamna.

Kumm este o trupa romaneasca fondata in 1997. Numele formatiei inseamna "nisip" in limba tatara. De la infiintare, Kumm a sustinut concerte in: Romania, Germania, Elvetia, Turcia, Cehia, Ungaria, Italia.

In 2007, trupa Kumm a implinit 10 ani de activitate. Concertul de la Opera Nationala din Bucuresti care a marcat aniversarea a fost considerat unul dintrele cele mai remarcabile concerte ale anului. Cu ocazia implinirii unui deceniu de existenta, Kumm a realizat si box-setul Lo-Fi Poetry, care contine piese, fotografii si inregistrari inedite din cei 10 ani de activitate a trupei.

Componenta Kumm: Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (clape), Sorin Erhan (bas) şi Csergo Dominic (tobe).

Discografie: Moonsweat March (2000), Confuzz (2002), Angels & Clowns (2005), Different Parties (2006).

In luna martie a acestui an, Oigan (Eugen Nutescu) a lansat primul sau album solo, intitulat Sex With Onions.

In toamna, Kumm va scoate pe piata cel de-al cincilea album al trupei. Cateva din noile piese - cu o aroma mai indie/pop - pot fi ascultate live, iar primul single, intitulat Morsa, este difuzat de posturile de radio. Pe 25 iulie, Kumm a cantat la Targu Mures, in cadrul CokeLive Peninsula Festival.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.