Trupa australiana Men At Work, cunoscuta pentru succesele sale din anii 80, este acuzata de o casa de productie ca a plagiat linia melodica a unui cantec pentru copii in hitul Down Under. Membrii trupei vor raspunde in instanta la acuzatia de plagiat, informeaza presa britanica.

Casa de productie Larrikin, cea care a intentat actiunea, sustine ca Men At Work a copiat linia melodica pentru flaut din cantecul pentru copii Kookaburra Sits in the Old Gum Tree, compus de Marion Sinclair pentru organizatia de cercetase britanice in 1934.

Down Under, melodie ce s-a mentinut o buna perioada de timp in fruntea topurilor australiene, britanice si americane, spune povestea unui drumet australian modest, calator in jurul lumii. El isi aduce omagiul unui "tărâm de-acolo, de jos" (land down under este o simtagma referitoare la Australia, ca teritoriu situat complet in emisfera sudica), "unde berea curge siroaie".

Avocatii trupei spun ca Men At Work nu a plagiat nicio melodie si acuza casa de productie ca incearca o inselatorie. Down Under, cunoscuta si astazi pe meridiane, a fost cantata si la inchiderea Jocurilor Olimpice de la Sidney, in 2000.

Formatia australiana Men At Work a dominat topurile si cu piesa Who Can It Be Now?.

Kookaburra Sits in the Old Gum Tree - cantecul pentru copii din care ar fi fost preluat pasajul pentru flaut din Down Under

Men At Work: Who Can It Be Now?