Dubai a refuzat sa autorizeze inceperea filmarilor unei secvente din filmul "Sex and the City", dupa ce autoritatile au citit scenariul. Dubai Studio City (DSC), care se ocupa de atragerea productiilor audiovizuale internationale, a anuntat ca cererea a fost respinsa, la recomandarea autoritatilor, scrie AFP.

Scenariul celui de-al doilea lungmetraj adaptat dupa serialul de televiziune cu actrita Sarah Jessica Parker in rol principal a fost prezentat autoritatilor pentru a fi analizat, "tinand cont de patura sociala multiculturala si de perceptiile sale", se arata intr-un comunicat al DSC. Anuntul, care nu furnizeaza alte detalii, lasa sa se inteleaga ca filmul ar putea lovi in credintele lumii musulmane, unde primul lungmetraj a fost interzis.

Scenele explicite de sex din filmele straine sunt in mod sistematic cenzurate in cinematografele din Dubai, in timp ce subtitrarile in araba evita limbajul vulgar. DVD-urile care contin acest tip de scene sunt si ele cenzurate, iar accesul la site-urile cu continut sexual este blocat.

Secvente din primul lungmetraj