Madonna va lansa la sfarsitul acestui an ultimele doua volume din seria cartilor pentru copii English Roses, informeaza Emagic. Primul material, a carui lansare este programata pentru data de 15 octombrie, poarta numele de American Dreams. Cel de-al doilea volum, Catch The Bouquet, este in lucru si va fi disponibil in magazine din 24 decembrie. "Sper ca aceste carti pentru copii ii inspira pe copiii de toate varstele - inclusiv pe adulti", spune Madonna.

Pe langa implicarea in muzica si film, Madonna are succes si ca scriitoare de carti pentru copii. In 2003, ea si-a lansat prima carte de acest fel.

"Oamenii cred ca am facut cariera din a face lucruri surprinzatoare si, intr-o anumita masura, au dreptate. Dar, desi m-am inchipuit facand multe lucruri in viata asta, scrisul de carti pentru copii nu a fost niciodata unul dintre ele.

Deci cum s-a intamplat? Ideea a venit de la profesorul meu de Kabala, care mi-a sugerat sa impartasesc, prin scrierea de povesti pentru copii, cunostintele religioase pe care le-am capatat studiind Kabala.

Si apoi e vorba si de copiii mei. [...] Citindu-le noaptea mi s-a parut ca e momentul ideal de a-i invata cate ceva despre viata, dragoste si cautarea fericirii. [...] Sper ca aceste carti pentru copii ii inspira pe copiii de toate varstele - inclusiv pe adulti".

Cartile pentru copii scrise de Madonna sunt: The English Roses (2003), Mr. Peabody's Apples (2003), Yakov And The Seven Thieves (2004), The Adventures Of Abdi (2004), Lotsa De Casha (2005), The English Roses: Too Good To Be True (2006).

American Dreams si Catch The Bouquet vor fi lansate la sfarsitul acestui an si sunt ultimele doua volume din colectia The English Roses, care mai cuprinde: A Rose By Any Othe Name (2007), The New Girl (2007), Good-Bye Grace? (2007), Friends For Life (2007), Big Sister Blues (2008), Being Binah (2008), Hooray For The Holidays (2008), A Perfect Pair (2008), Runway Rose (2009) si Ready, Set, Vote! (2009).

Pentru toti aceia care doresc sa fie primii detinatori ai volumului American Dreams, acesta poate fi deja comandat de pe site-ul Amazon.

Colectia English Roses este una dintre cele mai bine vandute serii de volume pentru copii. The English Roses (2003) a debutat pe locul 1 in topul Best Seller al ziarului american New York Times si a ocupat aceasta pozitie timp de sase saptamani, cu peste 500.000 de copii vandute.

In toamna lui 2006, Madonna a vizitat Malawi si oferit personal 250 de exemplare din volumul The English Roses: To Good To Be True. Cartea a fost tradusa in chichewa, limba nationala a Malawi. Vezi mai jos imagini cu vizita Madonnei in Malawi.

Madonna nu este singurul star care se dedica scrierii de carti pentru copii. In 2005, Paul McCartney a lansat primul sau volum de acest gen, intitulat High In The Clouds. Mai multe despre cariera povestirile Madonnei si despre noile sale carti gasiti pe englishrosescollection.com si pe myenglishroses.net.

Printre volumele scrise de Madonna se afla si carti ca SEX (1992), The Girlie Show (1994) sau The Making Of Evita (1996).

Artista americana va concerta in Parcul Izvor din Bucuresti pe 26 august, in cadrul turneului Sticky & Sweet Tour. Evenimentul este oarte a seriei Vodafone Best Music, promovat de Live Nation si organizat de Emagic.

Biletele ramase disponibile mai pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta sau online, de pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret: 120 lei (Gazon B), 600 lei (Gold Bar) si respectiv 800 lei (cele VIP). Ultimele Pachete Gold, in valoare de 2250 lei, sunt disponibile doar prin comenzi telefonice sau prin e-mail. Detalii pe www.myticket.ro.

Din cauza unor probleme de logistica, concertul Madonnei programat pe 20 august in Slovenia a fost anulat. Conform declaratiilor oficiale ale reprezentantilor turneului, aceasta anulare nu va afecta niciunul dintre celelalte concerte programate in cadrul Sticky and Sweet Tour, printre care Munchen, Budapesta, Belgrad, Bucuresti, Sofia si Tel Aviv.