"The biggest band in the universe" a lansat Si ce?, primul extras pe single de pe albumul Zulu Oscar Bravo. Printre elementele care apar in videoclip se afla si Monumentul Renasterii Nationale din Piata Revolutiei, denumit de membrii trupei Z.O.B.: "teapa", "cartof tras in teapa", "scobitoare cu maslina", "nuca-n teapa", "fleica-n frigaruie", "cartoful Revolutiei", "teapa Revolutiei", "ou pe bat" si "kitsch cu patalama".

Si ce? se doreste a fi "un protest impotriva starii actuale de lucruri, a directiei in care se indreapta lumea in care traim". Realizat de Cristian Ioan Gutau si Dinu Tarnovan, clipul single-ului ilustreaza, intr-o maniera comico-acida, mesajul piesei si al intregului album. Intitulat Zulu Oscar Bravo, cel de-al cincilea material discografic al trupei Z.O.B. a fost lansat pe 9 iulie, la Motoare. Detalii despre album gasiti aici.

"Exagerarea vadita a unora dintre elementele care apar in videoclip (distrugerea Monumentului Renasterii Nationale din Piata Revolutiei, cunoscut mai degraba ca: "teapa", "cartof tras in teapa", "scobitoare cu maslina", "ghildusa piramida", "teapa lui ghildus", "monumentul cu penetrare", "un creier pe bat", "maslina-n scobitoare", "nuca-n teapa", "fleica-n frigaruie", "cartoful Revolutiei", "teapa Revolutiei", "teapa de 60 de miliarde", "ou pe bat" sau "kitsch cu patalama") isi propune sa marcheze exact acest leit-motiv: indiferent carei culturi sau religii apartinem, indiferent ca traim intr-o tara subdezvoltata sau facem parte dintre cei mai puternici oameni ai planetei, suntem asemeni.

O intamplare, oricat de lipsita de importanta, se transmite si capata proportii uriase, afectandu-i pe cei din jur, desi ar trebui sa ne amintim sa cream, si nu sa distrugem. Pana si un extraterestru s-ar schimba si ar fi absorbit sau integrat in sistemul conform caruia functioneaza omenirea", spune un comunicat din partea trupei.

"Videoclipul formatiei la piesa Si Ce? este gata si asteapta sa fie vizionat in primul rand pe internet si apoi pe eventualele posturi muzicale care mai difuzeaza si altceva in afara de mizerii. Deci e posibil sa fie difuzat DOAR pe internet", scriu cei de la ZOB pe pagina de myspace a trupei.

"Intrebarea care ramane dupa ce vezi clipul este daca avem puterea de a schimba ceva sau ne lasam purtati in directia in care se indreapta societatea", spun ei, adaugand ca acest videoclip "este un pamflet si trebuie tratat ca atare".