Noel Gallagher, chitaristul formatiei Oasis, a anuntat ca paraseste trupa din cauza fratelui sau. "Pur si simplu nu mai puteam munci nici o zi in plus cu Liam", a scris Noel pe site-ul oficial Oasis.

Chitaristul a prezentat scuze fanilor care au cumparat bilete pentru concertele de la Paris, Konstanz si Milano.

Zvonuri privind destramarea trupei fusesera lansate zilele trecute de mai multe tabloide, dupa ce Liam Gallagher, solistul Oasis, amase participarea la V Fest, pe 23 august, din cauza unor probleme cu gatul. La momentul respectiv, Liam postase chiar un mesaj pe site-ul trupei, atacandu-i pe cei care lansasera zvonurile respective.

Oasis se afla, din toamna anului trecut, intr-un turneu mondial de promovare a noului album, intitulat Dig Out Your Soul.

Fratii Gallagher nu sunt la prima cearta, de-a lungul vremii lansandu-si cuvinte dure prin intermediul presei. De asemenea, concertul unplugged sustinut de Oasis pentru MTV a devenit faimos dupa ce Liam, solistul trupei, a refuzat sa urce pe scena. Recitalul a fost dus la bun sfarsit de Noel, care a asigurat si partea de voce.

Trupa a fost infiintata in 1991, avandu-i ca nucleu pe fratii Liam (voce) si Noel Gallagher (chitara si voce). De-a lungul anilor, presa din Marea Britanie avea sa-i compare pe fratii Gallagher cu celebrii Beatlesi.

Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se afla cantece precum Wonderwall, Live Forever, Don't Look Back In Anger, Stand By Me, All Around The World, Supersonic, Champagne Supernova si Morning Glory.

Discografie: Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005), Dig Out Your Soul (2008).