Programat initial sa se desfasoare in Piata Constitutiei, concertul pe care Leonard Cohen il va sustine pe 4 septembrie a fost mutat pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balas Soter. Vizibilitatea locurilor va fi pastrata, in functie de categoria biletului achizitionat, insa amplasarea sectoarelor va fi usor diferita, informeaza organizatorii. Decizia mutarii a fost luata din cauza existentei festivalului Tuborg Green Fest in aceeasi zona a Capitalei.

Stadionul Tineretului (Iolanda Balas Soter) se afla pe Bd. Marasti, nr. 26.

harta concert Leonard Cohen
harta concert Leonard Cohen
Foto: ticketpoint.ro
Data si ora concertului Leonard Cohen raman neschimbate: accesul este permis cu incepere de la ora 17:30, iar artistul va urca pe scena la ora 19:30. Singurele probleme determinate de mutarea locului de desfasurare a evenimentului sunt legate de amplasarea usor diferita a sectorelor. Cu toate acestea, vizibilitatea locurilor la concert va fi pastrata, in functie de categoria biletului achizitionat (vezi harta).

Biletele pentru concertul lui Leonard Cohen, la categoria cea mai ieftina (124 RON), s-au epuizat. In acest moment, mai sunt disponibile bilete la categoria 248 RON si foarte putine bilete la categoria VIP (399 RON).

Joi, 3 septembrie, cu o seara inainte de concert, la Palatul Ghika va avea loc o Seara Exclusiva Leonard Cohen, de la ora 21:00. Accesul la eveniment se poate face pe baza invitatiilor VIP la concert.

"Nu putem risca, in Piata Constitutiei, ca peste Hallelujah si Dance Me To The End Of Love sa se auda muzica unui intreg festival din parcul Izvor", a fost motivul prezentat de cei de la Events pentru mutarea concertului Leonard Cohen, fiind contrazisi de organizatorii festivalului Tuborg Green Fest si de Paradigma Group: "nicio sansa ca sunetul de pe cele doua scene sa interfereze. Ca parte din productia concertului de anul trecut al lui Leonard Cohen va pot asigura ca zgomotul adiacent asupra locatiei nu ar fi fost mai mare decat cel prezent anul trecut pe Stadionul de Rugby, stadion plasat langa o zona de trafic foarte zgomotoasa, cu tramvaie, autobuze si numeroase automobile trecand la distanta foarte mica de locatie”.

Ca urmare a declaratiei de presa din partea organizatorilor Tuborg Green Fest, Sorina Burlacu, Director General Events, a revenit cu precizari legate de mutarea concertului Leonard Cohen pe Stadionul Tineretului Iolanda Balas Soter.

"Am luat aceasta decizie impreuna cu AEG Live, promoterul international al turneului lui Leonard Cohen. Consultantii AEG Live au la activ zeci de concerte ale lui Leonard Cohen in intreaga lume. Avem incredere in evaluarile lor, tinand cont de experienta pe care o au la activ in sonorizarea acestui tip de concert. Anul trecut, compania Paradigma s-a ocupat de furnizarea scenei, si nu de sonorizarea concertului lui Leonard Cohen, iar zgomotul unui festival nu este nici pe departe comparabil cu cel al tramvaiului 41 si al autobuzului 330."

Mike Scoble, Tour Manager Leonard Cohen: "Am mai avut situatii in care au cantat trupe la 500 m distanta de noi si a trebuit sa asteptam sa termine ei ca sa incepem noi. De asemenea, reactiile publicului la un festival sunt greu de controlat."

"Nu este o decizie comoda", mai spun cei de la Events. "Relocarea implica multe eforturi si costuri suplimentare si nu este un moft. Nimeni nu-si permite mofturi de zeci de mii de euro. Consideram ca grija fata de spectatori primeaza si cel mai important lucru este sa le oferim celor prezenti adevarata experienta Cohen.

Indiferent de declaratiile tehnicienilor contractati de Tuborg si Emagic, riscurile exista. Un festival al berii, cu acces gratuit, este foarte greu de tinut sub control, atat din punct de vedere al zgomotului, cat si al publicului. Nici organizatorii Tuborg Green Fest, nici tehnicienii lor nu ne pot oferi garantia ca festivalul nu va interfera cu concertul lui Leonard Cohen. Tuborg si Emagic au ales data de 4 septembrie si locatia Parcului Izvor in deplina cunostiinta a faptului ca la 500 m distanta se desfasoara concertul lui Leonard Cohen. Un concert anuntat cu aproape trei luni inaintea festivalului Tuborg Green Fest, la care au cumparat bilete mii de spectatori."