Dupa o pauza de sase ani, trupa irlandeza The Cranberries se va reuni pentru un turneu pe continentul american, la sfarsitul acestui an, informeaza reuters.com. Pentru 2010, trupa si-a anuntat intentia de a concerta si in Europa.

"Am hotarat sa ma alatur fostilor mei colegi din The Cranberries si vom scrie melodii noi si vom canta in concerte piese de pe noul meu album, precum si hiturile binecunoscute ale trupei", spune Dolores O'Riordan, solista formatiei, pe site-ul oficial The Cranberries.

In luna ianuarie, O'Riordan a cantat mai multe piese la Trinity College din Dublin, alaturi de fratii Noel si Mike Hogan (fostii sai colegi din The Cranberries). Spectacolul a fost prima intalnire a celor trei dupa anul 2003.

"Nefiind despartiti in mod oficial, membrii trupei s-au aflat doar intr-o pauza, iar faptul ca au cantat impreuna pentru prima oara i-a facut sa inteleaga cat de mult si-au lipsit unii altora", spune site-ul trupei. Membrii trupei si-au anuntat dorinta concerte si in Europa, la inceputul lui 2010, dupa turneul din America de Nord.

Tot in aceasta perioada, Dolores O'Riordan si-a lansat albumul solo intitulat No Baggage. Printre piesele discului se afla Lunatic, Be Careful si The Journey.

"Probabil nu mi-am mai aratat trairile intr-un asemenea mod de pe vremea celui de-al doilea album Cranberries (No Need To Argue, 1994)", spune Dolores. "Pe alocuri ofera marturisiri si trateaza cu adevaratele mele sentimente. Fiecare, prin experientele sau mediul lor, au avut parte de momente ingrozitoare, cand credeau ca nu mai pot face fata. Cu acest album vreau sa arat ca, oricat de rele pot parea lucrurile, situatia de ansamblu nu este atat de rea."

Vezi aici site-ul trupei si site-ul solistei Dolores O'Riordan.