Surprize, duminica noaptea, la Los Angeles la decernarea premiilor americane de televiziune, Emmy, echivalentul premiilor Oscar din cinematografie. Asteptata incoronare a serialului de televiziune 30 Rock, care a avut un numar record de nominalizari (22), la toate trei dintre cele mai importante categorii: cel mai bun serial de comedie, cel mai bun actor de comedie, cea mai buna actrita de comedie, nu s-a intamplat.

Toni Collette, care a interpretat rolul principal in comedia United States of Tara, a fost aleasa Cea mai buna actrita la aceasta categorie, iar Kristin Chenoweth, in rolul secundar din Pushing Daisies, produs de ABC si care a fost intrerupt dupa al doilea sezon de filmari a fost aleasa Cea mai buna actrita de comedie in rol secundar.

Cel mai bun actor de comedie in rol secundar a fost desemnat Jon Cryer, pentru Two and a Half Men, produs de CBS in timp ce premiul pentru regie la aceasta categorie i-a revenit lui Jeffrey Blitz pentru pelicula The Office, difuzata de NBC.

In schimb, comedia 30 Rock, cu Alec Baldwin si Tina Fey in rolurile principale, a obtinut premiile pentru Cea mai buna comedie si Cel mai bun actor in rolul principal.

Pe de alta parte, Bryan Cranston (Breaking Bad), si Glenn Close (Damages) au obtinut premiul Emmy pentru Cel mai bun actor si Cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial dramatic, pentru cel de-al doilea an consecutiv.

Jeff Probst a castigat un Emmy pentru Cel mai bun prezentator de reality-show, pentru Survivor.

The Amazing Race a castigat cel de-al saptelea Emmy consecutiv la categoria reality-show, fiind preferat emisiunii American Idol.

Vezi aici toti castigatorii celei de-a 61-a editie a premiilor Emmy.