Dupa A Drop Of You, primul clip al celor de la Highlight Kenosis, trupa de metal progresiv melodic isi va lansa cel de-al doilea videoclip pe 21 septembrie, la un post TV de muzica din Romania. It Wasn't Love va putea fi urmarit, incepand cu 22 septembrie, pe youtube si pe pagina de myspace a trupei.

Noul clip HK face parte din primul album al trupei, Glowing. Materialul video a fost filmat de regizorul Marius Olteanu si o aduce in prim plan pe Oana, solista trupei, care isi pune in valoare talentul de actrita in rolul unui personaj introspectiv, in cautarea propriei identitati. Muzica piesei, ca de altfel toate piesele HK, este semnata de Matei Damian-Ulmu, iar versurile ii apartin Oanei.

Oana Stoica, solista HK: “Suntem bucurosi ca am reusit sa filmam al doilea nostru clip cu Marius Olteanu. Este un adevarat profesionist, iar clipul o dovedeste cu prisosinta. Am filmat mai multe zile, pe strazile Bucurestiului, in parcuri, in autobuze, iar scenele de concert le-am tras la UNATC. Este o poveste despre dragoste, singuratate, despre relatii esuate, dar si despre speranta si puterea de a renaste. Va invitam sa o vizionati din 21 septembrie.”

In aceasta perioada, HK se pregateste de lansarea oficiala a primului lor album, Glowing. Evenimentul de lansare va avea loc pe 7 octombrie, la clubul Silver Church din Bucuresti, cu un concert ce va marca si inceputul turneului national de promovare a discului.

Inregistrarile pentru albumul Glowing au fost finalizate in ianuarie 2009. Ulterior, albumul a fost remixat si remasterizat in Suedia, la studioul celebrului producator Teddy Moller, binecunoscut in lumea metalului nordic, dar si pentru aportul sau la turneul mondial King Diamond.

Primul clip al trupei, A Drop Of You, a fost filmat de regizorul Valentin Partenie si a fost prezentat in premiera la MTV Romania, pe 2 iulie 2009. It Wasn't Love va fi lansat in premiera la MTV, in emisiunea Alternative Nation, pe 21 septembrie. Clipul va putea fi urmarit din 22 septembrie si pe www.myspace.com/highlightrockband, pe youtube si pe mai multe posturi TV.

HK a sustinut de la infiintare peste 60 de concerte in toata tara si in afara. La activitatea trupei se mai adauga si o intalnire cu Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabath) de Ziua Europei, in Bulgaria. De asemenea, formatia a mai participat anul acesta la Stufstock si la Sirnaville Arts & Crafts 2009.

Highlight Kenosis inseamna Matei Damian-Ulmu (chitarist si compozitor), Oana Maria Stoica (voce si versuri), Dragos Serbanescu (chitara bas) si John Ciurea (tobe). Toti membrii trupei HK au studii muzicale sau artistice. Matei a absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti, sectia chitara clasica, si are la activ peste 15 ani in muzica, din care 10 ani in Bere Gratis si Trupa veche. Oana a studiat baletul timp de 9 ani la Liceul de Coregrafie din Bucuresti si 3 ani de actorie la Bucuresti si a facut parte, timp de 2 ani, din Trupa Veche. In prezent, isi perfectioneaza tehnica vocala prin lectii de canto. Dragos a absolvit Universitatea de Muzica, sectia corzi grave (contrabas) si Guildhallschool of Music and Drama din Londra si este sef de partida in Orchestra Radio. John a descoperit tobele de tanar si ulterior a absolvit Scoala de Arta, sectia tobe/percutie.

Vezi aici site-ul formatiei si pagina de myspace.