Campionatul Mondial Rummikub de anul acesta se va desfasura la Villa Padierna Hotel din Marbella, Spania, intre 6 si 9 noiembrie 2009, informeaza distribuitorii jocului in Romania. Campionatul Mondial are loc inca din anul 1991 si se organizeaza la fiecare trei ani. Rummikub a fost creat de un inventator romano-israelian, la sfarsitul anilor '40.

Premiul confruntarii Rummikub este acelasi in fiecare an si consta intr-o excursie pentru doua persoane in jurul lumii.

Romania a participat pentru prima data la Campionatul Mondial Rummikub in anul 2006, urmand ca si anul acesta sa reprezinte cu mandrie, steagul national la o competitie de asemenea anvergura.

Campionatul national este desfasurat in intervalul 19 septembrie 2009 - 17 octombrie 2009 si cuprinde patru etape:

  • etapa de inscriere la campionat, care are loc permanent, pe site-ul www.rummikub.com
  • competitiile preliminare online, programate in zilele de 19, 20, 26 si 27 septembrie
  • semifinala care se va desfasura online, pe 3 octombrie
  • etapa nationala, pe 17 octombrie

Regulamentul jocului de Rummy poate fi citit aici.

Rummikub este un joc de societate care este jucat de mai bine de 50 de ani de oameni din lumea intreaga si surpriza: a fost creat de un inventator romano-israelian, pe nume Ephraim Hertzano, la sfarsitul anilor ’40. Acesta s-a mutat impreuna cu familia in Israel, acolo unde a pus bazele companiei Lemada Light Industries, cea care produce la scara mondiala jocul Rummikub®.

Pana in prezent, Rummikub® a fost vandut in peste 50 de milioane de exemplare in 54 de tari de pe cinci continente si este jucat de peste 180 de milioane de oameni.

Mai multe despre Campionatul Mondial de Rummykub gasiti aici.