La trei luni de la inceperea turneului mondial si dupa 33 de concerte sustinute, U2 nu a reusit sa obtina inca profit, recunoaste managerul trupei, Paul McGuinness. Cheltuielile trupei pana in prezent se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro, informeaza The Sun.

Scena folosita in cadrul turneului 360° se numeste The Claw si ii costa pe irlandezi peste 500.000 de euro pe zi, fie ca este zi de concert sau nu. Nota de plata se ridica pana in prezent la mai mult de 45 de milioane de euro.

Turneul incepe sa fie profitabil de-abia acum. "Problemele tehnice sunt multe si costisitoare", spune Paul McGuinness, managerul trupei.

"Fie ca in ziua respectiva canta sau nu, cheltuielile sunt de aproximativ £470.000. Asta doar pentru a avea echipa pe statul de plata si pentru a inchiria camioanele. Sunt aproape 200 de camioane in total".

Trupa a sustinut 24 de concerte in Europa si noua in America de Nord, incepand cu debutul de pe 30 iunie, de la Barcelona. Turneul va continua si in 2010, pana in prezent fiind programate concerte chiar si pentru data de 2 octombrie, la Coimbra (Portugalia).

Mai multe despre turneul 360° gasiti aici.