Cineastul american Woody Allen vrea sa o aduca pe micile ecrane, in urmatorul sau film, pe prima doamna a Frantei, Carla Bruni-Sarkozy. "Cu putina sansa", sotia presedintelui de la Elysee va juca in filmul care va fi turnat la Paris vara urmatoare, a declarat cunoscutul regizor intr-un interviu, citat de AFP.

Ideea i-a venit in luna iunie, in timpul unei vizite la Paris in cadrul careia a fost primit la palatul prezidential. "Carisma" sotiei lui Nicolas Sarkozy l-a fermecat pe celebrul cineast, care si-a imaginat-o "minunat" in roluri variate, a marturisit acesta. "Mi-ar placea foarte tare, de fapt", ca prima doamna Carla Bruni sa fie in distributia filmului care va fi turnat la vara la Paris, a continuat el.

"Este o femeie foarte frumoasa si foarte interesanta. Cred ca este o buna actrita. Si, cu putin noroc, va fi de acord", a declarat Woody Allen despre fostul manechin italian. Filmul are pana acum in distributie actori francezi si americani si va fi turnat in limba engleza.

Dezamagit de cinematografia americana, "plina de prostii adolescentine cu povesti de colegiu", Woody Allen a declarat ca se simte in largul lui in Europa, unde specialistii sunt "mai concentrati pe partea artistica". "Bancherii" europeni "se ocupa cu investitiile si lasa artistii sa le faca filmele. Si cand filmul este gata, ei le arata. Asa ar trebui sa se intample peste tot", a subliniat regizorul.