Una dintre solistele corului Harlem Gospel a inregistrat recent un cover dupa piesa All You Need Is Love (The Beatles), pentru o campanie umanitara de ajutorare a copiilor din tarile sarace ale lumii, informeaza Emagic. Harlem Gospel Choir se afla intr-un turneu mondial care va include si Bucurestiul, pe 21 decembrie, la Sala Palatului.

Considerat unul dintre cele mai bune coruri de gen din lume, Harlem Gospel Choir promoveaza mesajul divin si dincolo de muzica prin sustinerea campaniilor care se ocupa cu strangerea de fonduri destinate copiilor defavorizati din intreaga lume.

Unul dintre cele mai noi proiecte ale grupului este implicarea uneia dintre soliste intr-o inregistrare a piesei All You Need Is Love, un cover dupa The Beatles. Piesa va aparea in editie limitata in magazinele Starbucks, in cadrul programului dezvoltat de organizatia (RED) fondata si sustinuta de Bono, liderul trupei U2, program care in ultima perioada a adunat fonduri de peste 130 de milioane de dolari destinati tarilor sarace din Africa precum Ghana, Lesotho, Rwanda sau Swaziland.

Nu este prima oara cand un artist inregistreaza un cover dupa All You Need Is Love, aceeasi piesa fiind interpretata chiar de Bono in deschiderea turneului U2 din 2001 - Elevation Tour.

Harlem Gospel Choir si Bono au colaborat si in 2004, sustinand concert la Centrul Rockefeller din New York, pentru un show caritabil. In cadrul acestui spectacol, Bono a acordat o distinctie speciala corului de gospel, supranumindu-i pe artisti "Ingerii din Harlem”.

"Suntem de parere ca oamenii tineri sunt viitorul. Acesta este si principalul motiv pentru care Harlem Gospel Choir se implica tot mai mult in activitati menite sa stranga fonduri pentru ajutorul copiilor - ei sunt viitorul! Iar prin muzica si spiritualiatate putem schimba ceva, putem uni oamenii oferind o mana de ajutor celor care chiar au nevoie”, spune Allen Bailey, fondatorul corului, intr-un interviu acordat unei publicatii din Statele Unite.

Parte a seriei de concerte World Music Masters, concertul Harlem Gospel Choir va avea loc pe 21 decembrie, la Sala Palatului. Biletele pot fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, dar si din reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi, in functie de pozitia in sala: 70, 100, 130, 160 si 200 lei. Alaturi de Harlem Gospel Choir, sub umbrela World Music Masters publicul roman va avea ocazia sa reintalneasca orchestra cubaneza Live From Buena Vista - The Havana Lounge, pe 12 februarie 2010.