Muzicianul si scriitorul Nick Cave si-a prezentat scuze in mod public pentru faptul ca le-a inclus pe Kylie Minogue si Avril Lavigne in noua sa carte, The Death Of Bunny Munro, informeaza nme.com. In povestea imaginata de celebrul artist, personajul principal este obsedat de cele doua cantarete.

Nick Cave a declarat pentru BBC 6music ca spera ca macar Kylie sa nu se supere, mai ales ca cei doi au colaborat impreuna in trecut. Cea mai cunoscuta piesa cantata de Nick si Kylie este Where The Wild Roses Grow.

"Vreau sa imi prezint scuzele in mod public fata de amandoua, mai ales fata de Avril Lavigne", a spus Nick. "Pentru ca ce am scris despre ea este mai intunecat si mai "bagaret", cred".

"O cunosc pe Kylie si pana la urma sper ca o va intelege in sensul in care a fost scrisa. La momentul la care face referire cartea, adica acum opt sau sapte ani, in tara asta se scria numai despre Kylie Minogue si despre pantalonii ei sexy".

The Death Of Bunny Munro (Moartea lui Bunny Munro) este primul roman dupa o pauza de 20 de ani. Cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cantaret, compozitor si lider al formatiei Nick Cave and the Bad Seeds, Nick este un artist polivalent, care s-a manifestat si ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor.

Volumul recent lansat este povestea lui Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, care incearca sa faca fata unei realitati in destramare. Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bintuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave.

Cartea a fost lansata si in Romania. Detalii aici.

Nick Cave (n. 1957), s-a nascut in Warracknabeal, in statul australian Victoria, unde si-a petrecut copilaria. Tatal lui, profesor de engleza, care i-a stirnit pasiunea pentru literatura, a murit intr-un accident de masina pe cind Cave avea nouasprezece ani, iar tragicul eveniment l-a marcat profund pe viitorul artist.

Dupa terminarea liceului, in 1976, Nick Cave s-a inscris ca student la Pictura, la Caulfield Institute of Technology (azi Monash University), dar a renuntat la studii in 1977, hotarind sa se dedice muzicii. (Ulterior, in 2008, a primit un titlu onorific de doctor din partea fostei sale universitati.)

Dupa 1980 traieste o vreme la Londra, apoi, pina in 1989, in Berlinul de Vest. Prima lui formatie s-a numit The Birthday Party, dar Cave cunoaste succesul odata cu infiintarea cunoscutei Nick Cave and the Bad Seeds, eveniment petrecut in 1984. Devine faimos ca muzician si compozitor si lucreaza cu artisti prestigiosi de pe intreg globul. Printre altele, este autorul coloanei sonore din filmul lui Wim Wenders Cerul deasupra Berlinului, regizor cu care a colaborat si in alte productii cinematografice.

In prezent Nick Cave locuieste in Anglia, in Brighton and Hove. Ca scriitor, Nick Cave a debutat in 1988, cu volumul King Ink, o antologie de poezie si piese de teatru, iar mai tirziu, in 1997, a publicat volumul King Ink II. A mai scris, printre altele, o adaptare pentru teatru a unei povestiri de Franz Kafka (Metamorfoza) si scenariul filmului The Proposition (2005). In perioada in care a locuit in Berlinul de Vest, a inceput sa lucreze la romanul sau de debut, And the Ass Saw the Angel, aparut in 1989.

Vezi aici site-ul lui Nick Cave.