La doar cateva saptamani de cand il comparase pe Barack Obama cu Hitler, Blackie Lawless, solist si chitarist al trupei W.A.S.P. revine cu noi acuze la adresa presedintelui american. "Omul asta e marxist. Si populatia Americii incepe, usor-usor, sa inteleaga asta", spune frontman-ul in cadrul unui interviu acordat pentru un radio din Bulgaria. Considerata una dintre cele mai scandaloase formatii de heavy metal din lume, trupa W.A.S.P. va concerta in Bucuresti pe 16 noiembrie.

"Oamenii cred ca Obama urma sa devina un presedinte minunat si acum incep sa inteleaga ca acest om este un marxist. Nu am inventat eu asta, poti afla foarte usor despre ce vorbesc: cauta doar pe Internet si vei vedea. Popularitatea lui a inceput sa scada mai repede ca a oricarui alt presedinte din istoria Statelor Unite! Acum este sub 45%, iar motivul pentru care se intampla asta este pentru ca lumea incepe sa inteleaga cine este el cu adevarat.

Inainte nu facea decat sa vorbeasca. Are capacitatea de a ii vraji pe oameni, e foarte bun la asta. Dar oamenii nu intelegeau atunci ce avea de gand, de fapt. Cum spuneam, omul asta e marxist. Si populatia Americii incepe, usor-usor, sa inteleaga asta. O revolutie a inceput acum in America, mai mare decat orice am vazut. Cu doua saptamani in urma, in Washington DC, o suta de mii de oameni protestau in fata Casei Albe, impotriva lui Obama. O suta de mii de oameni! Si asta se intampla in toate marile orase din Statele Unite. Cum spuneam, e cel mai mare lucru pe care l-am vazut in tara asta, in viata mea! Este uimitor!"

Interviul complet poate fi ascultat aici.

Nu este prima oara cand chitaristul trupei W.A.S.P. face declaratii anti-Obama. La inceputul lunii septembrie, Lawless marturisise pentru Classic Rock Magazine: "Nu e un secret ca nu am fost un fan al lui Bush, nici al lui Bush Nr. 1, nici al lui Bush No. 2. In general, nu am incredere in politicieni."

"In timpul campaniei am fost foarte critic la adresa lui Obama. In noaptea de dinaintea alegerilor am scris o scrisoare lunga, pe care am trimis-o celor din presa. Nu m-am dat inapoi de la nimic, pentru ca ma documentasem destul despre el, pe durata campaniei.

Este unul dintre acei oameni de stanga a anilor '60. Crede ca va schimba lumea si nici naiba nu il poate intoarce din drumul lui. In noaptea alegerilor, cand a spus ca intentioneaza sa "schimbe in mod fundamental" America, mi-a trecut un fior pe sira spinarii. Mii de oameni stateau acolo, aplaudand, iar asta m-a facut sa mi-l amintesc pe Hitler stand pe treptele Reichstag-ului".

W.A.S.P. este una dintre cele mai cunoscute formatii americane de heavy metal. Infiintata in 1982, trupa se poate mandri cu 13 materiale discografice lansate pana in prezent (al 14-lea disc va aparea in aceasta toamna).

W.A.S.P. va concerta in Bucuresti pe 16 noiembrie, in cadrul turneului de promovare a noului album, Babylon, care va fi lansat pe 12 octombrie. Detalii aici.