In interviurile pe care le acorda de cand filmul a avut premiera la Cannes, in acest an, Cristian Mungiu sustine - paradoxal - ca „Amintiri din Epoca de Aur” nu e un film despre comunism. Vineri, de la ora 11, in ziua in care „Amintiri din Epoca de Aur: Dragoste in timpul liber” intra in cinematografele romanesti, cineastul le-a explicat cititorilor HotNews.ro motivele pentru care crede asta, mai ales ca lansarea primei parti a filmului a inclus un concurs de legende urbane din vremea comunismului si un blog cu amintiri din Epoca de Aur, ambele lansari ale celor doua parti ale filmului fiind insotite de expozitii de fotografii si obiecte de epoca.

Cristian Mungiu a mai vorbit, de asemenea, despre urmatoarele sale proiecte, despre situatia cinematografiei romane pe timp de criza si despre termenul de valabilitate al sansei create de un Palme d'Or.

„Amintiri din Epoca de Aur: Dragoste in timpul liber” intra vineri, 23 octombrie, in cinematografele romanesti, mai exact la cinematografele Studio, Hollywood Multiplex, Movieplex si The Light din Bucuresti, precum si in Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Bacau si Pitesti.

Prima parte a filmului colectiv scris si produs de Cristian Mungiu, si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu si Cristian Mungiu, a intrat in salile romanesti in 25 septembrie sub titlul „Amintiri din Epoca de Aur: Tovarasi, frumoasa e viata!”

19.130 e numarul de spectatori inregistrat de „Amintiri din Epoca de Aur: Tovarasi, frumoasa e viata!” pana in prezent, conform site-ului de specialitate cinemagia.ro .