Celebrul actor de comedie Larry David, creatorul lui Seinfeld, a devenit tinta atacurilor criticilor, care afirma ca acesta a impins prea departe granitele glumelor pe seama religiei si a credintei crestinilor in miracole, dupa ultimul episod al serialului "Curb Your Enthusiasm" difuzat duminica de HBO, relateaza Fox News.

In acest ultim episod, personajul interpretat de David urineaza din greseala pe o pictura in care este reprezentat Iisus Cristos. Cateva minute mai tarziu, asistenta lui David intra in baie si trage concluzia ca Iisus plange. In acel moment, asistenta isi cheama mama si amandoua femeile ingenuncheaza in baie si incep sa se roage.

Bill Donohue, presedintele Ligii Catolice, l-a sfatuit pe David, cel care a creat, scris si produs celebrul serial de comedie Seinfeld, sa "renunte la aceasta meserie cat timp este in top", in conditiile in care, sustine el, "cel mai recent episod este o dovada ca anii cei mai buni ai comicului sunt de domeniul trecutului".

"A fost Larry David atat de grosolan intotdeauna? I s-ar parea comic daca cineva ar urina pe o poza a mamei sale?", afirma Donohue, intr-o declaratie de presa. "Ar putea fi amuzant, dar, deoarece HBO prefera sa se ia doar de catolici iar David este evreu, nu vom afla niciodata", comenteaza el.

"Cand David si Jerry Seinfeld sunt intrebati daca au avut vreodata experienta unui miracol, David raspunde: "Fiecare erectie este un miracol'. Asta se numeste creativitate in zilele noastre", continua Donohue, in declaratia citata.

HBO nu a comentat inca asupra continutului episodului de duminica.