In cadrul concertelor sustinute la Pitesti (25 octombrie) si Constanta (31 octombrie), fanii trupei Vama si-au exprimat nemultumirea fata de candidatii la alegerile prezidentiale. Doua filmari cu momentele in care politicienii cu "escu" si "oana" sunt huiduiti au fost postate de Tudor Chirila pe blogul sau.

"Aud in repetate randuri ca lumea <>", a spus solistul trupei Vama pe blogul sau, intr-un articol postat pe 28 octombrie. "Nu inseamna nimic atata vrema cat responsabilitatea nu inseamna o compensare concreta a unei situatii defavorizante. In Romania toata lumea greseste si isi asuma responsabilitatea. Doar la nivel oral. Guvernul Boc isi asuma responsabilitatea. Pe naiba isi asuma. Ce inseamna asta de fapt? Cum compenseaza guvernul pierderile generate de masurile gresit luate sau inexistente?

Acum toti sunt in campanie electorala si isi asuma lucruri si promit si iar vorbesc despre responsabilitate. De la Basescu la Antonescu este plin de responsabilitate si de respectabilitate. Basescu isi asuma responsabilitatea pentru ce n-a facut, iar Antonescu isi asuma responsabilitatea pentru ce va face. Si daca nu va face iar isi va asuma responsabilitatea. Mi-e pur si simplu scarba de atata demagogie nedisimulata aruncata in ochii unui popor resemnat."

Nu pot sa ma apuc sa fac ONG-uri si sa preiau puterea si sa intru in politica. Recunosc, nu am atata tenacitate, nici muschi, nici nervi, nici obraz atat de gros ca sa devin politician.

Tudor Chirila

"E rau ca n-avem de gand sa ne bagam propriu-zis in politica", a mai spus artistul, intr-un interviu acordat pentru HotNews.ro anul acesta. "Adica e rau faptul ca stam pe margine si comentam. Nu vorbesc in numele meu, dar poate ca sunt oameni care au ce schimba si de frica de a nu fi inghititi de sistem, nu intra si nu schimba. Noi toti asteptam liderul curat si moral. Dar daca el nu se baga... Pe de alta parte, daca te bagi singur intre porci, la ce te astepti? Te bagi in cocina, te mananca porcii. E un fel de cerc vicios. Asteptam, dar nu intram...

Ca om care face muzica si teatru, eu cred ca ar trebui sa le abandonez daca as intra in politica. Ma intreb daca sunt mai pregatit sa fac politica si sa fiu muscat din toate partile, decat sa fac ceea ce stiu si sa incerc sa-mi respect publicul. Daca noi putem convinge generatia tanara sa traiasca altfel, ascultand muzica si urmarind niste principii morale, poate ca schimba ei."

Anul trecut, pornind de la mesajul piesei Tata taie porcu' de pe primul album al trupei Vama, Tudor Chirila si colegii sai au decis sa sustina un porc adevarat in campania pentru alegerile parlamentare.

"Eu cu mine traim bine" a fost mesajul electoral de atunci al porcului, "membru al Asociatiei Porcii fara Limite", "expresia curentului politic de stanga imprejur si avand un program axat pe doctrina ingrasarii in ajun". Detalii aici.

Mesajul pitestenilor pentru politicienii romani

Vezi mai multe video din Divertisment

Constanta. Candidatii huiduiti la Vama

Vezi mai multe video din Divertisment