Prezentat oficial in Bucuresti, pe 5 noiembrie, alaturi de albumul OTHEROOT, videoclipul Nemesis a fost lansat si online. Noul material video al trupei Implant Pentru Refuz a fost realizat integral de Daniel Dorobantu, care a incercat sa completeze la nivel vizual forta lirica a piesei: "may each keep you forever out under flaming sun / may each hold you forever stranded out in the burning sun”.

Fondata in 1995, la Timisoara, formatia Implant Pentru Refuz este compusa din vocalistii Octavian Horvath si Ovidiu Takacs, basistul Stefan Czifrak, chitaristii Valentin Popescu si Razvan Nicov si tobosarul Adrian Iacob.

Discografie: Implant Pentru Refuz (1995), Permis postsinucidere (1997), Culori (1999), Oameni fara fete (2001), Monolith (2007), OTHEROOT (2009).

Noul material, OTHEROOT, produs de casa de discuri germana EMG, aduce o schimbare de imagine: artwork-ul realizat de Ovidiu Hrin (synopsismedia.com) este o opera de arta in sine, iar modalitatea de prezentare este o premiera mondiala: un digipack ce contine noua piese in limba romana (ROOT) si corespondentele lor in limba engleza (OTHER).

Radacinile albumului OTHEROOT se regasesc in albumul Monolith care, in 2007, a rasplatit asteptarile fanilor si a incantat presa: "Asa e ca nu v-ati imagina niciodata ca urmatorii timisoreni - Octavian Horvath, Ovidiu, Takacs, Ovidiu Vinereanu, Valentin Popescu, Razvan Nicov, Gabriel Papay, Adrian Iacob, inventatorii si specialistii in Implant Pentru Refuz - sa serveasca videoclipuri gustate de popor si sa fie invitati la Surprize, surprize?! Hotarit lucru, cind te confrunti cu acest Monolith, in ciuda interventiilor hip-hop (Vlad Dobrescu, C.T.C.) sau chiar jazz (Cristina Padurariu si Petrica Ionutescu, Blazzaj), senzatia de seriozitate fara intoarcere, de inflexibilitate a tonului, de intransigenta a liniei melodice, de sunet militant nu iti ofera prea multe sanse.

Fie ca accepti implantul, fie ca dai bir cu fugitii la jumatatea albumului (din cale-afara de speriat de gravitatea cu care te confrunti, pierzind astfel sansa unui final de inalta tinuta auditiva), concluzia nu poate fi decit una: Monolith, in singuratatea lui de cursa lunga, este un clasic al acestei caste puriste pe care rock-ul metalic a stiut sa o cultive dintotdeauna” ( Matei Florian - "Dilema veche”)

Una dintre surprizele evenimentului muzical de joi, 5 noiembrie, este premiera videoclipului Nemesis, realizat integral de Daniel Dorobantu. Pariul pe care regizorul l-a pus cu el insusi, a fost sa completeze la nivel vizual forta lirica a piesei ("may each keep you forever out under flaming sun / may each hold you forever stranded out in the burning sun”).

Membrii IPR vor continua seria concertelor de promovare a albumului OTHEROOT pe parcursul lunii noiembrie, intai in orasele mari din tara si apoi in Ungaria, Austria, Germania.

Vezi aici site-ul IPR si pagina de myspace.