Piesa Voodoo Child a lui Jimi Hendrix a primit titlul de cel mai bun riff de chitara din toate timpurile, la mai mult de 40 de ani de la inregistrarea piesei, informeaza telegraph.co.uk. Acelasi site publica anul trecut rezultate unui sondaj care situa pe locul intai cantecul Smoke On The Water al celor de la Deep Purple.

In urma voturilor exprimate de peste 5000 de vizitatori ai site-ului MusicRadar.com, melodia Voodoo Child (Slight Return) a lui Jimi Hendrix a primit locul intai pentru "cel mai bun riff de chitara din toate timpurile", devansand cantece ca Sweet Child O' Mine (Guns N'Roses), Whole Lotta Love (Led Zeppelin) si Smoke On The Water (Deep Purple).

Voturile utilizatorilor arata ca riffurile vechi sunt cele mai apreciate, doar doua piese create in ultimul deceniu reusind sa intre in top 20: Plug In Baby (Muse) pe locul 11 si Seven Nation Army (The White Stripes) pe 15.

Voodoo Child este cunoscut datorita celebrului efect de chitara "wah-wah" de la inceputul piesei. Cantecul a fost lansat pe albumul Electric Ladyland si a pornit de la o piesa anterioara, Voodoo Chile, un "blues jam" de 15 minute. La momentul lansarii ca single in 1970, dupa moartea lui Jimi Hendrix, piesa a ajuns sa poarte numele Voodoo Chile, in loc de Voodoo Child.

In 2008, telegraph.co.uk publicase un top 25 al celor mai bune riff-uri de chitara, votat de elevi de la scolile de muzica din Londra. Pe primele pozitii fusesera clasate Smoke On The Water (Deep Purple), Smells Like Teen Spirit (Nirvana), Walk This Way (Aerosmith), Purple Haze (Jimi Hendrix) si Sweet Child O Mine (Guns 'N Roses).

Top 20

 1. The Jimi Hendrix Experience - Voodoo Child (Slight Return)
 2. Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine
 3. Led Zeppelin - Whole Lotta Love
 4. Deep Purple - Smoke On The Water
 5. Derek and the Dominos - Layla
 6. AC/DC - Back In Black
 7. Metallica - Enter Sandman
 8. The Beatles - Day Tripper
 9. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
 10. The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction
 11. Black Sabbath - Paranoid
 12. Muse - Plug In Baby
 13. Eddie Van Halen - Ain't Talkin' 'Bout Love
 14. The Kinks - You Really Got Me
 15. The White Stripes - Seven Nation Army
 16. AC/DC - Highway to Hell
 17. Led Zeppelin - Heartbreaker
 18. Black Sabbath - Iron Man
 19. Led Zeppelin - Black Dog
 20. Michael Jackson - Beat It