"Iubesc Romania!", a marturisit Demis Roussos in cadrul unei conferinte desfasurate pe 3 decembrie, cu o zi inainte de concertul pe care artistul grec il va sustine la Sala Palatului din Capitala. "Nu am o tara preferata. Nu, pentru ca nu imi place sa gasesc intr-un loc ceea ce apreciez la alt loc. Imi place sa apreciez fiecare loc pentru ceea ce imi ofera. Nu trebuie sa te astepti sa gasesti in Romania ceea ce ai gasit in Norvegia. Nu e acelasi lucru", a mai spus artistul grec.

Nu cant in limba greaca, pentru ca a canta in limba greaca iti impune limite. Imi reprezint tara peste tot in lume, de multi ani. Am inceput sa cant in alte limbi pentru ca toata lumea sa inteleaga. Este si motivul pentru care eu si Nana Mouskouri suntem singurii care avem o cariera internationala.

Demis Roussos

"Sunt un locuitor al acestei planete, pentru inceput. Apoi sunt un cantaret internatonal de origine greaca, nascut in Egipt. Asta este un buchet bogat, nu-i asa?", a glumit Demis in cadrul conferintei din Capitala, pentru a-si declina apoi si apartenenta religioasa. "Cred in Dumnezeu. Exista un Dumnezeu - noi ii spunem Theos, francezii ii spun Dieu, musulmanii ii spun Allah. Exista pentru tot in jurul nostru. Cred ca daca te uiti in oglinda si nu ai vreo problema cu tine insuti, esti in concordanta cu ce ne zice Dumnezeu. Dar, desigur, sunt crestin ortodox."

"Iubesc Romania!", a mai spus Demis Roussos. "Romania si Grecia sunt inrudite cultural. Si asta de mai multi ani. Exista aici mai multe locuri care imi amintesc de Grecia. Este si motivul pentru care multi greci viziteaza Romania. Iar Romania progreseaza. Sper ca noile alegeri vor conduce tara catre progres, lucru care nu este usor de obtinut in zilele noastre, din cauza conflictelor politice dintre Statele Unite si Europa."

Artistul a vorbit si despre discul eponim lansat de curand. "Abordeaza un stil muzical cu totul diferit de ceea ce erati obisnuiti sa ascultati. Este un album blues si soul".

Vreau sa cred in Mos Craciun! Toata lumea ar trebui! Daca toata lumea ar crede in Mos Cracin, ar exista mai multa speranta in lume.

Demis Roussos

"Va fi o seara nostalgica, o combinatie intre mai multe cantece cunoscute, doua piese noi de pe albumul Demis si patru cantece de Craciun", a declarat cantaretul grec despre concertul de 90 de minte care va avea loc vineri, 4 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 19:00. Un turneu de promovare a noului album va avea loc abia anul viitor, in prezent artistul fiind ocupat cu testarea mai multor trupe si muzicieni, care sa il ajute la realizarea unui spectacol diferit de cele de pana acum.

Programul concertului de la Bucuresti

Prima parte

  1. Quand Je T'aime
  2. Rain And Tears
  3. For Ever And Ever
  4. We Shall Dance
  5. White Christmas
  6. First Noel
  7. Love Is
  8. Lovely Lady Of Arcadia
  9. My Friend The Wind
  10. Goodbye My Love Goodbye

A doua parte

  1. Let It Be Me
  2. Silent Night
  3. Little Drummer Boy
  4. My Reason
  5. September
  6. Mummy Blue
  7. On Ecrit Sur Les Murs
  8. Dinata Dinata
  9. From Souvenirs To Souvenirs

Despre Demis Roussos

Numele adevarat al cantaretului este Artemios Ventouris Roussos si s-a nascut in Alexandria, Egipt, pe data de 15 iunie 1946. La varsta de zece ani s-a aratat interesat de jazz, incepand sa studieze si tainele muzicii cantate de trompeta. Cativa ani mai tarziu, Demis emigreaza in Grecia imperuna cu familia. In scurt timp se angajeaza ca muzician de cabaret in Atena, unde invata sa cante la chitara si la pian. La inceputul carierei, a facut parte din formatii ca The Idols, We Five si Aphrodite’s Child.

Dupa debutul in cariera solo, Demis a inregistrat foarte multe succese, printre cele mai cunoscute piese ale artistului grec aflandu-se: Forever And Ever, My Friend The Wind, Zorba, Someday, Lovely Lady Of Arcadia si Goodbye, My Love, Goodbye.

Anul acesta, pe data de 11 mai, Demis Roussos a lansat un nou album, intitulat Demis, acesta inregistrand numai in Franta vanzari de peste 80.000 de exemplare in prima luna. Pana in prezent, artistul se poate mandri cu mai mult de 100 de discuri de aur, platina si diamant.