"Cand am avut lansarea albumului Amintiri din copilarie, Vol. III, in Bucuresti, daca ea participa in piesa Mama, am luat-o cu mine la concert. A iesit la piesa si, cand am vazut cum a reactionat publicul, mi-am dat seama ca aplauzele pe care le-a strans Cleopatra la piesa Mama nu le-am strans eu la tot concertul", a povestit Pavel Stratan, cu ocazia unui interviu acordat pentru HotNews.ro. Artistul a vorbit despre cariera Cleopatrei, care va lansa pe 23 decembrie, la Sala Palatului, albumul Colinde magice. Intre timp, Cleo se va bucura de un cadou neobisnuit de Mos Nicolae. "O sa fie o distractie la Disneyland, in Franta. Pe data de 8 decembrie plecam. O sa se distreze cred ca foarte-foarte bine. Eu nu stiu cum o sa ma distrez, dar ea o sa se distreze!", a glumit Pavel.

Cosmin Navadaru: Cum a ajuns Cleopatra sa cante?

Pavel Stratan: De prima data cand a inceput Cleo a canta, odata, intamplator, am luat-o la studio, sa inregistram albumul III. Si acolo avem o piesa, Mama - pe care Cleopatra o stia - dar eu nu stiam ca ea o stie. A zis: "O stiu!". Am zis: "Canta! Sa vad cum o stii tu!" A inceput sa-mi cante si de acolo a inceput toata povestea. Am inregistrat-o, ea avea doi ani si jumatate, piesa am pus-o pe albumul III. Cand am avut lansarea albumului Amintiri din copilarie, Vol. III, in Bucuresti, daca ea participa in piesa Mama, am luat-o cu mine la concert. A iesit la piesa si, cand am vazut cum a reactionat publicul, mi-am dat seama ca aplauzele pe care le-a strans Cleopatra la piesa Mama nu le-am strans eu la tot concertul. Si mi-am dat seama ca o sa aiba succes.

C.N.: De ce canta Cleo doar o data pe an? Si de ce de Craciun?

P.S.: Cleo canta mereu de Craciun pentru ca e cea mai frumoasa sarbatoare care exista la noi, la romani! De ce o data pe an? E de-ajuns - cred - sa cante in concert o data pe an. Il faci bine si un an de zile doar trebuie sa te bucuri de succes.

C.N.: La primul ei concert v-ati aratat suparat, mahnit de faptul ca presa a scris ca interveniti in copilaria ei, ca nu e corect ca un copil sa aiba atatea concerte - desi era abia singura ei aparitie pe anul respectiv. Va deranjeaza ca lumea a inteles gresit?

P.S.: Da, dar lumea e lume. Nu poti niciodata sa faci pe placul lumii. Cine are copii, foarte bine isi da seama ca pe un copil mic nu poti sa il exploatezi. Cel putin in muzica. Daca il pui cu mana intinsa sa stea, poate o sa stea. Dar daca nu vrea copilul sa iasa pe scena sa cante, nu poti sa faci nimic. Asa ca lumea - care stie numai sa vorbeasca asa, sa se afle in treaba - poate sa spuna orisice. Dar nu cred ca asta e cel mai important, ca lumea a spus...

C.N.: E greu sa o convingeti sa iasa pe scena? A refuzat vreodata sa cante?

P.S.: Nu, nu are asa momente, din contra, e foarte incantata si abia asteapta sa apara pe scena la concertul cu colinde, pentru ca se intampla lucruri frumoase. Are placerea sa cante, vede ce se intampla la concertele ei...

C.N.: Cat exersati cu ea pentru concertul care urmeaza?

P.S.: Nu exersez. Adica inca n-am facut repetitii cu ea. Cred ca doua repetitii sunt de ajuns inaintea concertului. Una cu trupa si una eu cu ea, acasa.

C.N.: V-ati gandit ce cadouri de Mos Nicolae si de Mos Craciun ii veti lua?

P.S.: O sa fie o distractie la Disneyland, in Franta. Pe data de 8 decembrie plecam. O sa se distreze cred ca foarte-foarte bine. Eu nu stiu cum o sa ma distrez, dar ea o sa se distreze! Si Mos Craciun i-a mai pregatit acolo niste surprize... Ea surprize are in fiecare zi, nu in fiecare toamna sau iarna.

C.N.: V-ati gandit la o colaborare a ei cu un alt artist?

P.S.: Nu m-am gandit inca la asta, dar daca o sa se apropie vreun artist si o sa vrea sa colaboreze cu ea in vreo piesa, sa ii propuna ceva, de ce nu? Poate, daca se gaseste cineva sa iasa cu o idee buna si sa spuna "Vreau Cleopatra sa cante la refren"... Nu stiu.

C.N.: Dumneavoastra cantati si piesele ei in concerte. Care vi se par mai bine primite de public?

P.S.: Depinde ce public e. Daca se anunta un concert Pavel Stratan si vin numai parinti cu copii si o asteapta pe Cleopatra - fara sa-si dea seama ca Cleopatra nu vine la concertele mele - atunci pot sa cant mai multe piese de-ale ei. Pentru ca eu le cant spectatorilor ceea ce ei vor. Si nu ma deranjeaza niciodata, cant cu foarte mare placere piesele Cleopatrei. Dar eu rog organizatorii sa puna accent pe lucrul asta: cand facem un concert cu mine, sa spuna ca nu o sa fie si Cleopatra. Ca sa nu vina copiii, caci se intorc plangand, cand n-o vad pe Cleopatra. Eu imi imaginez ce se intampla in sufletul copilului cand parintele spune: "Hai s-o vezi pe Cleopatra!" si vine si ma vede numai pe mine. Eu cant piesa Eu beu, ei tot striga: "Ghita!". Eu cant piesa M-am nascut de ziua mea, ei tot striga "Ghita!". Si tot asa. Si nu prea bine ma simt. Si atunci cant piese de-ale ei.

C.N.: Lumea o trateaza diferit, stiind ca este un mic star?

P.S.: S-au obisnuit copiii la scoala cu ea, dar o trateaza ca pe o vedeta. Cleopatra oricum nu cere ceva in plus, e un copil cu foarte mare bun simt, isi stie locul. Dar se bucura cand vine a doua zi la scoala si copiii spun: "Uite, te-am vazut in reclama aceea" sau "Am vazut videoclipul" sau "Am auzit piesa". Se bucura, desigur. Dar nu face fite, nu-nu! Si asta foarte mult ma bucura!

C.N.: Zicea de curand ca vrea sa se faca designer cand va ajunge mare. Dumneavoastra ce ati vrea sa devina? Aveti vreun plan pentru ea?

P.S.: Ei, la ea in fiecare zi se schimba planurile. Mie mi-ar placea sa faca ceea ce ii place ei pe viitor, ce o sa simta ea: ca designer, ca... Una stiu - ca de muzica nu o sa se lase! Pentru ca muzica e ceva frumos. Pentru ea nu e un efort sa faca acest lucru. Eu oricum ii fac tot: versuri, muzica, tot-tot-tot. Are deja studioul ei propriu. Si nu vad nimic care sa o faca sa nu mai cante o piesa. Oricum, drumul pe care o sa si-l doreasca, o sa si-l aleaga.