Artista basarabeana Alexandrina Hristov si-a expus online mai multe dintre picturile realizate in ultimii ani. In octombrie 2009, vizitatorii librariei Carturesti au putut admira pe viu cateva dintre lucrarile artistei, adunate in expozitia Lavmitender.

Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea ei se leaga de muzica, pictura si poezie. Printre primele sale aparitii se numara o serie de concerte la Cafe Deko din Bucuresti. Artista a mai cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul Om bolnav, la Pestera Bolii, la Festivalul International de Film Transilvania.

Alexandrina este cunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit. In urma cu doi ani, concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa Fata merge pe jos i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina este apreciata si datorita rolului sau din filmul Trois femmes de Moldavie, in regia lui Paul Cuzuioc.

Primul album al artistei, Om de lut, a fost lansat anul trecut, pe 9 aprilie. Discul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur. Vezi aici o cronica si o fotogalerie de la concertul de lansare.

In perioada 17-31 octombrie 2009, libraria Carturesti a gazduit o expozitie de pictura a artistei barasabene, intitulata Lavmitender.

Vezi aici pagina de myspace a Alexandrinei Hristov si pagina de facebook.

Galeria virtuala cu tablourile Alexandrinei poate fi vazuta aici.