Hot n Cold (Katy Perry), Cry, Cry (Oceana) si Takin' Back My Love (Enrique Iglesias feat. Ciara) sunt cele mai apreciate piese difuzate in Romania anul trecut, informeaza Cat Music, citand un clasament furnizat de Nielsen Airplay Chart, principalul soft de monitorizare a difuzarilor radio si TV. Cei mai apreciati si mai difuzati artisti romani din 2009 sunt David Deejay si Dony, cu piesa So Bizzare, urmati de Connect-R (Burning Love), Play & Win (Slow Motion) si Neylini (Muleyna - DJ Andi Remix).

Prolificul compozitor si orchestrator David Deejay (Adi Colceru) s-a remarcat pe piata muzicala europeana inca din 2008, prin inventia unui nou stil muzical, cunoscut sub numele de “popcorn”.

Primul sau single, intitulat Sexy Thing, a atras atentia internationala asupra pietei muzicale romanesti. Hit-ul a urcat rapid in topurile radio si TV atat pe plan local, cat si pe plan international.

De-a lungul timpului, David Deejay a creat piese precum Rain (Marius feat. Giulia), Iubire si N-ai crezut in mine (3SE), Jokero si French Kiss (Akcent), Inca o noapte si Lacrimi de inger (DJ Project), dar si Nasty Dream si So Bizzare (David Deejay feat. Dony).

Vezi aici pagina de myspace a lui David Deejay.

Connect-R este cantaret, compozitor, actor, dansator si producator muzical. Desi si-a inceput cariera in lumea hip-hop (a activat o perioada in cadrul trupei RACLA), albumul de debut al artistului, intitulat Daca dragostea dispare, prezinta o combinatie de ritmuri r&b, soul si ritmuri jamaicane.

Vezi aici pagina de myspace a lui Connect-R.

Play & Win (Radu Bolfea, Sebastian Barac si Marcel Botezan) "au dat lovitura" cu albumul S.O.S al celor de la Akcent, prin cunoscutul hit international Kylie.

Au urmat o serie de colaborari cu Activ: Superstar, Lucruri simple, Dor si Heaven), 3SE (Alaturi de ingeri), Sistem (Oare unde esti), Andra (We Go Crazy). De asemenea, sunt producatorii lui Inna & Morris, dar si ai trupei Crazy Win.

In 2007, cei trei au hotarat sa infiinteze trupa Play & Win, unde sunt cantautori. Pana in prezent, trupa are peste 300 de melodii la Uniunea Compozitorilor.

Vezi aici site-ul oficial Play & Win.

Neylini Neylini, pe numele ei adevarat Liliana Nae, a debutat oficial cu piesa Cu mine nu tine (feat. Matteo) in 2007. A colaborat pana in prezent cu artisti romani precum: Marius Moga, Matteo, Delia Matache (alaturi de care a cantat la festivalul Callatis 2007).

In 2009, artista a lansat Muleina, o piesa compusa de Adi Cristescu si remixata de DJ Andi.

Detalii despre Neylini gasiti aici.

Single-ul Hot n Cold este extras de pe albumul de debut al californiencei Katy Perry, intitulat One Of The Boys.

Artista a reusit in 2009 sa vanda acest album in peste 1 milion de exemplare, vanzarile digitale ale single-ului Hot n Cold depasind vanzarile albumului. Artista de 23 de ani a reusit in foarte scurt timp sa devina o figura emblematica a industriei muzicale internationale.

Oceana, tanara cantareata care a reusit sa unesca muzica soul a anilor ‘60 cu ritmurile moderne si versurile contemporane, a ajuns in topurile din 2009 cu primul sau single extras de pe albumul Love Supply - piesa Cry, Cry. Cantecul a ocupat mai bine de doua luni primul loc in clasamentul Nielsen.

Chiar daca a ajuns in atentia presei mai ales prin videoclipul erotic lansat in luna noiembrie (dar filmat in 2000), Enrique Iglesias a reusit sa se claseze pe a treia pozitie in clasamentul Nielsen pe 2009, cu piesa Takin' Back My Love (feat. Ciara).

Enrique Iglesias - Takin' Back My Love

Încărcat de Enrique-Iglesias. - Music videos, artist interviews, concerts and more.