Formatia Metallica a anuntat ca al doilea spectacol din Riga (Letonia), programat pentru 18 aprilie 2010, nu va mai avea loc. "Din cauza crizei economice fara precedent din Letonia, pur si simplu nu a existat cerere de bilete pentru doua concerte", explica un comunicat postat pe site-ul trupei.

Metallica nu duce insa lipsa de concerte, un nou show al trupei fiind anuntat chiar pentru seara de 18 aprilie, la Tallinn (Estonia).

Anul acesta, cele patru mari nume ale scenei thrash metal (Metallica, Slayer, Megadeth si Anthrax) vor urca pe aceeasi scena in cadrul festivalului itinerant Sonisphere din Varsovia (16 iunie) si Praga (19 iunie), confirmand zvonuri aparute in toamna lui 2009, in legatura cu un posibil turneu "Big Four".

"The Big Four" ar putea concerta impreuna si in Romania, dupa ce numele Metallica, Slayer si Anthrax au fost deja anuntate pentru festivalul Sonisphere 2010, care se va desfasura la noi in perioada 25-27 iunie. Festivalul Sonisphere si concertul Metallica din tara noastra nu au fost inca anuntate oficial.