S-a culcat cu Mick Jagger, Bob Dylan si Ringo Starr, a fost aproape de a muri alaturi de John Lennon si Yoko Ono si a reusit sa-l impresioneze pe Keith Richards pentru faptul ca se droga "ca un barbat". Chris O'Dell, fana a marilor artisti din anii '60, a lansat anul trecut o carte in care vorbeste despre anii petrecuti alaturi de The Beatles, Rolling Stones, Eric Clapton si despre fenomenul groupie, din care a facut si ea parte.

Acum in varsta de 62 de ani, Chris O'Dell si-a pus amintirile din anii '60 si '70 intr-o carte, informeaza telegraph.co.uk. "Cei care au scris carti au fost exclusi din grup", spune Chris, care crede ca acum sunt toti prea batrani ca sa le mai pese. Cartea se numeste Miss O'Dell: My Hard Days and Long Nights with The Beatles, The Stones, Bob Dylan, Eric Clapton, and the Women They Loved si a fost lansata in toamna lui 2009.

In 1968, dupa ce s-a intalnit intamplator cu persoana care se ocupa de PR-ul trupei The Beatles, a ajuns sa lucreze pentru celebra trupa. Fiind o fire sociabila, a trecut rapid de la statutul de factotum la cel de confidenta.

O'Dell a fost partasa la momente tensionate din vietile Beatlesilor: a fost de fata cand George Harrison i-a marturisit lui Ringo Starr ca s-a culcat cu sotia cunoscutului baterist ("Mai bine tu decat pe cineva pe care nu il cunoastem" a fost raspunsul lui Ringo); s-a aflat in Abbey Road Studios cand Paul McCartney a avut nevoie de cineva care sa cante backing vocals; statea langa John Lennon si Yoko Ono cand avionul in care se aflau a fost pe punctul de a cadea si a cantat cu ei Hare Krishna.

Tot ea l-a inspirat pe Harrison sa scrie piesa Miss O'Dell.

"Cred ca fiecare din cei patru avea si o latura mai putin placuta. O parte era acel fel de a fi din Liverpool, acel sarcasm, iar o parte era faptul ca puteau spune orice doreau si nu pateau nimic. Oamenii nu stiau cum sa reactioneze." Beatlesii foloseau droguri usoare, precum canabis si speed, dar John Lennon folosea si heroina cand l-a intalnit prima oara, in 1969.

In 1972 a fost alaturi de Rolling Stones in turneul din America, iar in perioada 1974 - 1984 a fost manager de turneu pentru George Harrison, Crosby, Stills, Nash si Young, Bob Dylan (turneul Rolling Thunder), Jennifer Warnes si Linda Ronstadt.

In cartea sa, Chris face observatia ca toti cei care lucrau cu Rolling Stones aveau de indeplinit "o clauza" care se putea citi ca "trebuie sa te culci cu Mick oricand ti-o cere". Mare consumatoare de droguri in acele vremuri, O'Dell a reusit sa starneasca admiratia lui Keith Richards, care o indragea pentru ca poate consuma droguri "ca un barbat".

Chris O'Dell l-a cunoscut si pe Eric Clapton, despre care crede ca nu era o persoana usor de placut. "Intotdeauna parea singur si foarte gol pe dinauntru".

In anii '80, consumul de alcool si de cocaina a depasit orice limita. In 1985 s-a casatorit cu un aristocrat englez, si el consumator de droguri. Impreuna au avut un copil pe nume William. A divortat intre timp, a renuntat la droguri si s-a recasatorit cu o persoana care ii consiliaza pe cei dependenti de droguri.

Despre Chris O'Dell si despre cartea lansata de ea puteti citi aici si aici.