Regizorul James Cameron a reusit sa-si depaseasca propriul record. Filmul "Avatar" a doborat, luni, recordul stabilit de "Titanic", inregistrand incasari din bilete de 1,85 de miliarde de dolari si devenind cel mai bine vandut film al tuturor timpurilor, scrie CNN.

In 1997, "Titanic" a obtinut incasari de 1,843 de miliarde de dolari, fiind prima pelicula care a avut venituri din bilete mai mari de 1 miliard de dolari. Incasarile filmului "Avatar" sunt in crestere, avand in vedere ca in aceasta perioada au loc marile festivaluri de film, unde primeste foarte multa atentie.

In ultimii 12 ani, doar trei alte productii au reusit sa depasesca cifra de un miliard:

  • "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui" ("The Lord Of The Rings: The Return Of The King"), lansat in 2003, a obtinut 1,1 miliarde USD;
  • "Cavalerul Negru" ("The Dark Knight"), lansat in 2008, a obtinut 1 miliard USD;
  • "Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului" ("Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest"), lansat in 2006, a obtinut 1,07 miliarde USD.

Cifrele reprezinta incasarile la nivel international. In cazul filmului "Avatar", acesta a obtinut 70% din venituri din afara SUA. In Statele Unite, productia se situeaza pe locul 26, potrivit site-ului boxofficemojo.com, citat de CNN.