Cantaretul spaniol David Bisbal va interpreta Imnul Cupei Mondiale din 2010, in versiune latina, scrie BestMusic.ro. Melodia se numeste Agitando la bandera / Waving Flag si a fost compusa de somalezul K'naan, care a scris versurile in engleza si spaniola. Initial, imnul ar fi trebuit sa fie Oh Africa al lui Akon, piesa beneficiind de un videoclip in care apar jucatori ca Didier Drogba, Fernando Torres, Thierry Henry, Ricardo Kaka, Lionel Messi, Michael Ballack, Frank Lampard si Andrei Arshavin.

Campionatul Mondial de Fotbal (editia 2010) va avea loc in perioada 11 iunie - 11 iulie, in Africa de Sud. Mingea oficiala a campionatului este Adidas Jabulani ("Fii fericit" in limba zulu), iar mascota competitiei este Zakumi, un leopard cu par verde.

David Bisbal nu este primul artist care interpreteaza imnul unui campionat de fotbal, "deschizator de drumuri" fiind Ricky Martin, in Franta (1998), cu piesa La Copa de la Vida. De asemenea, Enrique Iglesias a interpretat imnul oficial pentru Campionatul European din Austria si Elvetia (2008) - Can You Hear Me.

La inceputul lui 2009, presa anuntase ca Akon va realiza imnul Campionatului Mondial din Africa. Intre timp, Akon a lansat, alaturi de Keri Hilson, piesa Oh Africa. Cantecul este caritabil, castigurile pe care le va genera urmand sa fie oferite copiilor din Africa.

In videoclipul Oh Africa apare si romanca Lys Parvu, castigatoarea concursului Featuring pentru Africa, organizat in tara noastra.

Mai multe piese propuse pentru Campionatul Mondial din Africa puteti asculta aici.