Celebrul cantaret britanic Elton John crede ca Iisus Hristos era homosexual, unul "extrem de inteligent si plin de compasiune". Starul gay a facut aceasta declaratie controversata intr-un interviu recent acordat revistei americane Parade, relateaza New York Daily News.

Sir Elton John, in varsta de 62 de ani, n-a fost niciodata un mare fan al religiei pentru ca, spune el, "aceasta promoveaza ura si dusmania impotriva homosexualilor". "Din punctul meu de vedere, religia ar trebui interzisa complet", declara artistul in 2006, pentru revista Observer's Music Monthly.

De aceea, declaratiile sale pentru revista Parade de saptamana aceasta, potrivit carora figura centrala a crestinismului era de orientare homosexuala, sunt cu atat mai surprinzatoare.

"Cred ca Iisus era un barbat homosexual, plin de compasiune, extrem de inteligent, care intelegea problemele oamenilor. Pe cruce, el i-a iertat pe oamenii care l-au crucificat", a afirmat Elton John.

Potrivit The Sun, el a raspuns astfel unei intrebari privind situatia homosexualilor in Orientul Mijlociu. "Iisus a vrut ca noi sa fim iubitori si iertatori. Nu stiu ce ii face pe oameni sa fie atat de cruzi. Incearca sa fii o femeie lesbiana in Orientul Mijlociu si esti ca si moarta", a adaugat artistul britanic.