Noul videoclip Jimi Hendrix, in regia lui Julien Temple, a fost realizat pentru piesa Bleeding Heart, dupa un scenariu imaginar, in care cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor sustine un concert la festivalul Glastonbury. Materialul a fost creat cu ocazia lansarii albumului Valleys Of Neptune, ce contine cantece inregistrate de Hendrix in 1969. In videoclip apare si Michael Eavis, fondatorul celebrului festival englez, scrie classicrockmagazine.com.

Discul Valleys Of Neptune a fost lansat pe 9 martie si contine 12 inregistrari de studio care nu au aparut pe nici un material. Inregistrarile au fost efectuate in perioada februarie - mai 1969. Conform earthtime.org, albumul a intrat direct pe pozitia a patra in Billboard Top 200.

Piesa care da titlul albumului a fost lansata la inceputul lunii februarie. Valleys Of Neptune mai contine si piesele Red House, Fire si Stone Free (aranjamente din 1969, de factura clasica) si versiuni in prima auditie pentru piesele Bleeding Heart (de Elmore James) si Sunshine Of Yor Love (a trupei Cream).

La sfarsitul lui 2009, MusicRadar.com a publicat un rezultatele unui sondaj care a trecut melodia Voodoo Child (Slight Return) a lui Jimi Hendrix a primit locul intai pentru "cel mai bun riff de chitara din toate timpurile", devansand cantece ca Sweet Child O' Mine (Guns N'Roses), Whole Lotta Love (Led Zeppelin) si Smoke On The Water (Deep Purple).

Jimi Hendrix a murit pe 18 septembrie 1970 si este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari chitaristi ai tuturor timpurilor. In 2003, revista Rolling Stone il numea chiar "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".