Cantareata Cesaria Evora, in varsta de 68 de ani, a fost operata pe cord deschis, la Paris, in urma unei probleme coronariene, si va trebui sa renunte la orice activitate cel putin pana la sfarsitul anului, a anuntat casa sa de discuri, Lusafrica, citata de AFP.

"Diva desculta" a fost spitalizata de urgenta luni dimineata si a fost operata pe cord deschis in noaptea de luni spre marti. "Totul a decurs bine. A fost mutata la reanimare si a inceput sa se trezeasca in cursul diminetii", precizeaza Lusafrica, intr-un comunicat.

"Cesaria va trebui sa renunte la toate activitatile cel putin pana la sfarsitul anului", adauga sursa citata.

Cantareata si-a anulat concertul de la Bucuresti, programat in data de 15 mai, cand urma sa primeasca si titlul de ambasador onorific al capitalei. Organizatorii sperau initial intr-o reprogramare in 28 octombrie sau 30 octombrie, potrivit Agerpres.

Artista, in varsta de 68 de ani, a mai suferit un atac de cord in urma cu doi ani. Ea ar fi trebuit sa concerteze si atunci in Romania, pe data de 3 iulie, dar si-a anulat intregul turneu.

Marele public a descoperit-o pe fosta cantareata din barurile din Mindello, capitala insulei Sao Vicente din Republica Capului Verde, in 1992, dupa aparitia, in acel an, a albumului "Miss Perfumado", urmata de doua concerte triumfale in Paris.

Succesul tardiv, obtinut la varsta de 50 de ani, s-a propagat rapid in intreaga lume. "Miss Perfumado", care incepe cu celebra melodie "Sodade", si toate albumele urmatoare s-au vandut in sute de mii de exemplare.