Dupa sase saptamani petrecute in European Billboard Top 5, unde a reusit sa ocupe pozitia secunda, Edward Maya si Vika Jigulina au ajuns si in topurile muzicale din Marea Britanie. Cei doi romani au intrat direct pe locul 2 in UK Top 40 Dance Singles, la categoria More Charts, precum si pe locul 4 la categoria Top 40 Singles, ambele clasamente apartinand celor de la BBC Radio 1.

Dupa ce Inna a devenit, in luna martie a acestui an, primul artist roman care se claseze pe locul intai in UK Dance Chart, Edward Maya si Vika Jigulina au reusit sa intre si ei in fruntea topurilor muzicale britanice. Piesa Stereo Love a intrat, pe 16 mai, direct pe locul 2 in UK Top 40 Dance Singles, la categoria More Charts (Inna a cazut pe locul 6), precum si pe locul 4 in Top 40 Singles (Inna a cazut pe locul 36). Ambele clasamente sunt realizate de BBC Radio 1.

Stereo Love a reusit sa ocupe pozitii de frunte in topurile de specialitate din tari ca Rusia, Italia, Polonia, Ungaria, Grecia, Austria, Germania etc., succesul piesei culminand cu includerea in European Top 100 intre primele 10 pozitii si listarea in topul Billboard.

Celebra melodie, realizata de Edward Maya in colaborare cu Vika Jigulina, a fost licentiata in labeluri din Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Italia, San Marino, Vatican, Bulgaria, Franta, Benelux, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Africa de Sud, America de Nord, Centrala si de Sud, Anglia, Germania, Austria, Elvetia, Polonia, Spania, fiind piesa cu cea mai mare raspandire internationala din Romania. In prezent, Stereo Love este promovat in SUA, Anglia, Asia, Australia.

Lansat in vara lui 2009, videoclipul piesei Stereo Love a adunat pana in prezent peste 40 de milioane de vizualizari pe YouTube, devansand-o, din acest punct de vedere, pe Inna.

In luna noiembrie a anului trecut, single-ul ocupa primul loc in materie de vanzari pe Itunes in Franta, locul intai in clasamentele radio in Rusia, Italia, Olanda si locul doi in clasamentele radio din Franta.

In ciuda succesului din ultimele luni, Stereo Lovenu a reusit sa obtina titlul de "Cea mai buna piesa romaneasca din 2009", Balkan Music Awards oferind aceasta distinctie cantecului That's My Name (Akcent).

Edward Maya
Edward Maya
Foto: edwardmaya.com
Edward Maya este un producator, performer, compozitor si muzician din Romania. A absolvit liceul de muzica George Enescu din Bucuresti si este student in an terminal in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (Conservatorul din Bucuresti).

In 2008, Edward a produs albumul prin care s-au relansat cei de la Akcent. Piese precum Stay With Me, That's My Name si Lover's Cry poarta semnatura lui Edward Maya. In 2009, artistul a lansat single-urile Stereo Love si This Is My Life.

Vezi aici site-ul lui Edward Maya si pagina lui de myspace.

Vika Jigulina
Vika Jigulina
Foto: myspace.com/vikajigulina
Vika Jigulina este cunoscuta ca DJ si producator muzical. Crescuta la Moscova, Vika a absolvit in 2000 Liceul de Muzica "Rahmaninov" si a ajuns sa studieze la Timisoara.

A mixat in mai multe cluburi din Timisoara, apoi s-a mutat in Bucuresti, avand o prezenta constanta la radio DEEA, care i-a oferit sansa de a se impune la nivel national. In prezent apare in cadrul unei emisiuni saptamanale la radio Vibe FM.

Vezi aici site-ul oficial al artistei Vika Jigulina si pagina ei de myspace.