Presedintele Traian Basescu si sotia sa l-au botezat sambata pe Carol Ferdinand de Romania, fiul Printului Paul si al Printesei Lia. Evenimentul a avut loc la Biserica Domnita Balasa din Capitala, iar slujba de botez a fost oficiata de un sobor format din sase preoti. Seful statului l-a adus la biserica pe cel de-al optulea fin al sau cu autoturismul Dacia Duster.

Traian Basescu a venit la Biserica Domnita Balasa, unde a avut loc botezul, insotit de sotia sa, Maria, si de fiicele sale, Ioana si Elena, relateaza Mediafax. Seful statului a coborat din Duster, avandu-l in brate pe Carol Ferdinand, fiul printului Paul de Romania si al printesei Lia. Copilul era imbracat in port popular, cu pantalonasi si ie de in, cu modele populare, dar si cu opincute maron din piele.

In timpul primei parti a slujbei, Carol Ferdinand a inceput sa planga, speriat probabil de bliturile fotografilor prezenti, dar si de agitatia din jurul sau. Incercarile parintilor de a-l linisti pe micut au fost in zadar. "Nu vrea suzeta", le-a soptit presedintele acestora, in timp ce incercau sa-l linisteasca pe copil. Si Maria Basescu a incercat sa-l linisteasca pe copil luandu-l in brate, dar fara succes.

"Plange, ca orice copil. (…) A fost foarte cuminte pentru un copil care iese prima oara in aglomeratie si nu-i obisnuit cu agitatia. S-a speriat de blizuri, in primul rand. N-a vazut atatea blituri de cand e pe lume si probabil si vocile preotilor puternice…", a declarat dupa slujba presedintele Basescu.

El a mai spus ca micul Carol Ferdinand este al optulea fin de botez si ca a boteza este un lucru crestinesc. "Nu e nici de inrudire, nici de altceva, e un lucru crestinesc", a continuat seful statului.

Intrebat cand va deveni bunic, Basescu i-a indemnat razand pe jurnalistii prezenti sa se adreseze fiicelor sale pentru a primi un astfel de raspuns.

Printre participantii la botez s-au numarat fostul sef SIE, Ioan Talpes, ministrul Economiei, Adriean Videanu, Monica Tatoiu, designerul Catalin Botezatu si seful ANI, Catalin Macovei, printesa Lalla Joumala Alaoui, ambasadoarea Marocului in Marea Britanie.