Iubitorul de bere si gogosi Homer Simpson a fost desemnat cel mai important personaj creat pentru televiziune si film din ultimele doua decenii, potrivit unui sondaj al revistei Entertainment Weekly, informeaza Reuters. Harry Potter si Buffy, "spaima vampirilor" au completat podiumul.

"Oamenii pot sa empatizeze cu Homer pentru ca suntem cu totii, in secret, stimulati de dorinte pe care nu le putem admite," a declarat Matt Groening, creatorul familiei Simpson. "Homer se lanseaza cu capul inainte in fiecare gand impulsiv care ii vine. Este o bucurie sa poti urmari dragostea lui pentru orice," a precizat acesta.

Harry Potter, personajul creat de J.K. Rowling si interpretat in cele sase filme lansate de actorul Daniel Radcliffe, este considerat un "icon global".

Personajul Buffy, interpretat de Sarah Michelle Gellar, aflat pe locul trei, este urmat de Tony Soprano, pe locul cinci plasandu-se Joker, raufacatorul de benzi desenate interpretat de Heath Ledger in "Cavalerul Negru".

Pe urmatoarele cinci pozitii s-au clasat Rachel din serialul "Friends", Edward Omul-Foarfece interpretat de Johnny Depp, Hannibal Lecter din "Tacerea mieilor", Carrie Bradshaw din "Sex and the City" si personajul desene animate Spongebob Squarepants.

Puteti vedea toate cele 100 de personaje pe Entartainment Weekly.