Medicul Conrad Murray, inculpat de omucidere involuntara pentru moartea lui Michael Jackson, poate sa profeseze in continuare in California. Aceasta a fost decizia unui tribunal din Los Angeles, care a respins cererea de a-i fi retrasa autorizatia de a practica meseria.

France Presse aminteste ca Ordinul medicilor din California a cerut ca fostul medic personal al lui Michael Jackson sa ii fie suspendat dreptul de a profesa, in asteptarea rezultatelor procesului in care este implicat. Judecatorul curtii superioare din Los Angeles, Michael Pastor, a estimat totusi ca el nu dispune de autoritatea care sa ii permita sa ia o asemenea decizie si a reamintit ca Dr Murray si-a vazut deja dreptul de a exercita restrans printr-o precedenta decizie a justitiei.

Murray, 57 de ani, este acuzat de a-i fi administrat abuziv lui Michael Jackson mai multe medicamente, dintre care puternicul anestezic propofol, care a provocat moartea cantaretului, la 25 iunie 2009 la Los Angeles, la varsta de 50 de ani.

Murray este ultima persoana care l-a vazut pe Michael Jackson in viata. Medicul a pledat nevinovat si a declarat ca a administrat propofol la cererea insistenta a lui Michael Jackson, care il folosea ca somnifer. In cazul in care va fi acuzat de omucidere involuntara, Murray ar putea fi condamnat la 4 ani la inchisoare.