Actrita americana Lindsay Lohan a fost condamnata, marti, la 90 de zile de inchisoare pentru ca a incalcat termenii eliberarii conditionate, in urma a doua cazuri in care a fost prinsa conducand masina sub influenta alcoolului, transmite AFP. Lohan (24 de ani) a izbucnit in lacrimi in momentul citirii sentintei intr-un tribunal din Los Angeles.

Lindsay Lohan, in lacrimiFoto: Reuters

Judecatoarea Marsha Revel, de la Tribunalul din Beverly Hills, i-a ordonat lui Lohan ca, dupa eliberare, sa urmeze si un program de 90 de zile de tratament impotriva abuzului de medicamente si droguri.

Potrivit deciziei judecatoarei, Lohan a incalcat termenii unei intelegeri din 2007, lipsind de la mai multe cursuri despre efectul negativ al consumului de alcool.

Magistratul californian i-a cerut actritei sa se prezinte la inchisoare la 20 iulie, pentru executarea sentintei.

Lohan (24 de ani) a izbucnit in lacrimi in momentul in care a aflat sentinta. Cu doar cateva minute inainte de citirea sentintei, actrita a implorat-o pe judecatoare sa o ierte, afirmand ca "ia in serios" cursurile anti-alcool: "Nu le tratez in gluma. Aceasta este viata mea. E cariera mea. E un lucru pentru care am muncit toata viata".

Potrivit infotrmatiilor furnizate de Reuters, Lohan a lipsit de sapte ori de la cursuri in ultimele sase luni. In 2007, actrita a fost arestata de doua ori, pentru conducere sub influenta alcoolului si detinere de cocaina. Ca parte a intelegerii cu procurorii, Lohan a petrecut atunci 84 de minute in inchisoare si a primit o perioada de proba de trei ani.