Membrii fostei formatii Vama Veche (Traian Balanescu, Tudor Chirila, Eugen Caminschi, Razvan Lupu si Liviu Manescu) au ajuns la un acord cu privire la interpretarea pieselor semnate Vama Veche, informeaza agentiadevise.ro. Formatia s-a desfiintat in 2006, dand nastere altor doua trupe: Vama si Trupa Veche.

trupa Vama VecheFoto: vamaveche.ro

Dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat, in luna martie, ca fostul solist al trupei Vama Veche nu va mai avea voie sa cante piesele vechi fara acordul fostilor colegi de formatie, Vama si Trupa Veche au ajuns la un acord. Cele doua trupe infiintate in urma despartirii din 2006 vor interpreta in concertele lor cantecele Vama Veche.

Cele doua parti si-au recunoscut calitatea de coautori ai operelor Vama Veche si au convenit la reconciliere si la stingerea oricaror conflicte dintre ele.

Cei cinci fosti colegi au hotarat sa lanseze, pana la sfarsitul anului, un DVD cu unul dintre recitalurile de top ale formatiei din perioada 1999 - 2006. Materialul va include cele mai importante cantece, materiale video si interviuri cu membrii trupei, plus o galerie multimedia si videoclipurile formatiei.

Marca Vama Veche va ramane in proprietatea membrilor fondatori ai formatiei Vama Veche: Traian Balanescu, Tudor Chirila si Liviu Manescu.

"Exista o replica in "Once Upon a Time in America", filmul lui Sergio Leone si suna cam asa: "La un moment dat, in viata, iti raman doar amintirile", spune Tudor Chirila, solistul trupei Vama, despre decizia luata alaturi de fostii sai colegi.

"Ma bucur ca am putut sa ajungem la o intelegere si la un acord pentru ca amintirile frumoase sa poata trai. Si ma bucur ca vom putea canta din nou cantecele la care am muncit atat de mult alaturi de colegii din Vama Veche. Intr-un fel, alt fel, povestea merge mai departe. Pentru fiecare dintre noi..."

"Vis, Speranta, Alchimie, Prietenie, Magie, Frumusete, Libertate, Putere, Egoism, Infatuare, Mandrie, Orbire, Uratenie, Dezbinare, Dusmanie, Ura, Sfarsit. O istorie ca oricare alta. Iertarea vindeca ranile si intelegand trecutul poti privi in viitor?", spune Liviu Manescu, membru in Trupa Veche.

Traian Balanescu este de parere ca "Rezolvarile sunt binevenite intotdeauna. Pacat de noptile nedormite... cu toate ca povestea merge mai departe!".

In martie 2010, Tudor Chirila si trupa Vama au primit interdicita de a mai interpreta cantece din repertoriul Vama Veche fara acordul fostilor colegi de trupa. Conform deciziei, membrii formatiei Vama erau obligati sa plateasca 15.000 euro despagubiri, precum si cheltuielile de judecata.

Hotararea definitiva si irevocabila de la inceputul acestui an a marcat sfarsitul unui proces inceput in decembrie 2006, cand Traian Balanescu, Razvan "Lapi" Lupu si Liviu Manescu au actionat in instanta membrii trupei Vama, pentru incalcarea drepturilor de autor.