Presedintele american Barack Obama a luptat din greu pentru a avea dreptul sa detina un Blackberry, insa spune ca nu mai e deloc distractiv sa-l foloseasca deoarece e atat de bine criptat incat are voie sa comunice cu doar zece oameni si primeste doar mesaje plictisitoare si formale, scrie The AFP. Ca presedinte al SUA, Obama nu avea voie sa aiba propriul telefon pentru asigurarea confidentialitatii convorbirilor si pentru a nu fi depistat de eventuali teroristi. Obama a obtinut pana la urma dreptul de a folosi un telefon mobil, insa cu restrictii severe.

Barack ObamaFoto: Reuters

Obama a facut declaratiile in talk-show-ul The View gazduit de experimentata jurnalista Barbara Walters unde presedintele a vorbit pe teme mai relaxate, precum vedete, familie si chiar despre continutul iPod-ului sau.

Obama a spus ca "nu e deloc distractiv" sa foloseasca Blackberry-ul fiindca doar zece oameni ii stiu mail-ul, din motive de securitate. In plus, presedintele a mai spus ca primeste doar mesaje formale de genul "la ora X aveti intalnire cu Y" si nu are parte de mesaje mai "suculente" fiindca toate sunt arhivate alaturi de toate documentele ce tin de Casa Alba.

Obama a dezvaluit ca pe iPod are melodii de la Jay-Z si Frank Sinatra, a vorbit despre familie si diverse personalitati din "show-biz", dar a raspuns si la intrebari legate de subiecte cat se poate de serioase, precum razboiul din Afghanistan sau somaj. Obama a spus ca a venit la emsiune fiindca si sotia sa Michelle o urmareste de mult timp.

Sunt voci care spun ca e sub demnitatea unui presedinte sa mearga la astfel de talk-show-uri mai "lejere", insa si alti presedinti americani au facut asta pentru ca audienta este mai mare si vor sa lase si impresia de apropiere fata de alegatori.