"Ne place sa dam din cap, suntem fani de metal si muzicieni, dar ne plac manelele si muzica Denisei", scrie formatia poloneza Inima Salbatica pe pagina sa de Myspace, fanii fiind intampinati cu mesajul "impossible is nothing!"

trupa de manele-rock Inima SalbaticaFoto: myspace.com/inimasalbatica

In urma reactiilor primite din partea internautilor romani prin intermediul site-ului Metalhead.ro, precum si pe pagina de MySpace, trupa poloneza a povestit intr-o postare despre modul in care Vilcinescu, DJ Stront si Sproket au ajuns sa cante o combinatie de manele cu heavy metal, thrash si muzica electronica.

Istoria trupei a inceput in 2009, cand Vilcinescu, DJ la un radio polonez, trebuia sa prezinte la sfarsitul unei emisiuni de metal, in gluma, o piesa disco din tara aleasa pentru editia respectiva.

DJ-ul a amanat editia despre Romania pentru ca nu stia exact ce sa difuzeze, dar a fost sfatuit de un prieten sa caute pe Internet cuvantul "manele". Prima adresa oferita de motorul de cautare l-a indreptat catre site-ul Denisei. Fiind incantat de muzica tinerei maneliste, Vilcinescu a decis sa faca o emisiune doar cu piesele ei.

Deoarece avea nevoie de coveruri sau remixuri pentru a realiza emisiunea, a cerut ajutorul unor prieteni pentru o serie de piese metal si electronica: DJ Stront (alaturi de care cantase in trupa SemaforCe) si Sproket (fost chitarist in trupa Atropos, fondata de Vilcinescu in 1994).

Asa au luat nastere cantece ca Azi esti bun, maine esti rau, Dragoste multa si ura, dar si piesa Inima Salbatica, inregistrata cu "percutie ultra-rapida" (220 bpm), intr-o perioada in care Vilcinescu a pregatit mai multe versiuni "extreme" ale pieselor Denisei, deoarece trebuia sa participe la un ciclu de emisiuni radio despre Balcani. De asemenea, cei trei polonezi au remixat si o piesa bulgareasca celebra: Ribna Fiesta.

"Evident ca nu ne puteti trata la modul serios. Noi cantam metal si ne place sa ascultam muzica Denisei. E ceva rau in asta?", intreaba retoric creatorii proiectului Inima Salbatica.

"Muncim cu seriozitate la diferite proiecte muzicale, iar Inima Salbatica este altceva decat ce facem de obicei. Acest proiect a fost creat pentru a ne distra cu sunetul. A fost o incercare de a arata ca muzica ar trebui sa uneasca oamenii, nu sa ii desparta, pentru ca nu are nici o legatura cu limitele sau clasificarile, precum si ca e posibila combinarea genurilor muzicale care nu par sa se potriveasca. Din punctul de vedere al teoriilor muzicale, asta se numeste scala pentatonica".