"In Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Turcia artistii romani sunt mai sus in topurile radio decat artistii autohtoni", scrie Florin Grozea pe blogul personal, intr-un articol care prezinta cele "10 motive pentru care muzica romaneasca va cuceri lumea".

Romania muzicalaFoto: Hotnews

"Fara o istorie muzicala nationala, tinerii compozitorii romani surprind prin simplitatea melodica", scrie Florin, explicand astfel succesul obtinut de O-Zone cu Dragostea din tei.

Solistul trupei Hi-Q ofera chiar si un "top 10" al calitatilor care au facut ca din Inna "poate cel mai cunoscut artist roman al momentului in Europa si UK" si care l-au adus pe Edward Maya "pe prima pozitie a topului Billboard francez", cu piesa Stereo Love.

"Romanii au fost mereu experti in a imita stilul european, in special german si francez", scrie Florin, precizand ca romanii sunt totusi capabili sa si inventeze. Este cazul lui David Deejay, creatorul stilului "popcorn". "Este pentru prima data in istorie cand romanii inventeaza ceva".

Printre atuurile romanilor pe piata muzica mondiala sunt enumerate:

  • prezenta acordeonului in piesele dance, fapt care a creat un stil original, usor de recunoscut
  • internautul roman vizualizeaza mai multe videoclipuri decat utilizatorii din alte parti, conform statisticilor de pe YouTube
  • "avem putine voci cu care ne batem cu americanii, dar ne pricepem la sampling"
  • "ai nostri mereu au produs muzica ieftin pe calculator"

Vezi aici articolul complet si comenteaza.